KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

2015-09-07 10:12:12
KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin temeli, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılımıyla, 09 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 18.00’da atılıyor.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan ile FAM İnşaatı Şirket Ortaklarından Mehmet Okur tarafından sözleşmesi imzalanan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin temeli düzenlenen törenle atılacak.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’yle Edirne’nin 60 yıllık utançtan kurtulacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu onuru yaşamak isteyen tüm Edirne halkını temel atma törenine davet etti.

Tesislerin çevre dostu olacağını ifade eden Gürkan, “Burası ekolojik bir çöplük olacak; doğayı kirletmeyen, yer altı sularını kirletmeyen, çevreyi kirletmeyen. Tesisin yakının da bulunan Karayusuf ve Hıdırağa köylerini rahatsız etmeyecek, koku yapmayacak, onların arazilerini, havasını kirletmeyecek bir çöplük olacak. Edirne halkı kazandırdığımız bu çöplükle 60 yıllık utançtan kurtulacak. Çevre dostu olan bu tesisimizden üreteceğimiz gübreyi çiftçimizle birlikte kullanacağız. 3 yıl sonra tesisten üretilecek olan elektrikle ekonomimize katkı sağlayacağız” dedi.