KATI ATIK BİRLİĞİ TOPLANDI

Edirne Katı Atık Birliği’nin (EDİKAB) Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediyesi ve Birlik Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplandı. Başkan Gürkan; 2017 yılının Kasım ayında faaliyete geçen Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerine yapılan elektrik üretim sisteminin de tamamlandığını söyledi.

2018-10-24 12:55:35
KATI ATIK BİRLİĞİ TOPLANDI

EDİKAB’ın Ekim Ayı Olağan Toplantısı birliğin başkanlığını da yürüten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Gürkan; 7 Kasım 2017 tarihinde faaliyete geçen Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerine yapılan elektrik üretim sisteminin de tamamlandığını söyledi. Toplamda bugünkü rakamlarla 80 milyon TL’lik büyük bir yatırım yapıldığını belirten Gürkan,Tüm lisansları izinleri, kontrolleri yapıldı. Ön testler yapıldı. 0,2-0,7 kilowatt arasında bir üretim görülürken; 0,9 kilowaat arasında bir başlangıç yaptı. Tam kapasite çalışması bir yıllı bulacak” diye konuştu.

Ortakların katkı payı vermemesi ve kardan değil cirodan pay alınmasıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Gürkan, “Bu hafta testler yapılıyor. 31 Ekim’den itibaren elektrik üretimi resmi olarak başlayacak. Geçen yıl 3 Kasım 2017’de ilk çöpü dökmeye başlamıştık. 3 Kasım 2018 tarihinde ilk elektriği üretme töreni gibi bir tören yapmak istiyorum.  Gerçekten de muhteşem bir iş başardık” dedi.

Toplantıda yoklamanın ardından bir önceki toplantıya ait tutanak oy birliğiyle kabul edildi. EDİKAB Toplantısı’nda 2019 Yılı Yatırım Planı, 2019 Yılı Çalışma Planı, 2019 Yılı Gelir Bütçesi, 2019 Yılı Gider Bütçesi ile 2019 Yılı Bütçe Kararnamesi görüşülerek karara bağlandı.

Gürkan, daha sonra Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında EDİKAB üyelerini bilgilendirdi.