KAYKAY PİSTİNİ İKİNCİ KEZ KIRDILAR

2017-02-10 10:50:10
KAYKAY PİSTİNİ İKİNCİ KEZ KIRDILAR

Kaleiçi Mahalle Halkı’nın talepleri üzerine Edirne Belediyesi tarafından Eylül Ayı’nda yeniden düzenlenen Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Kaykay Pisti’ne kimliği belirlenemeyen kişi ve kişiler tarafından ikinci kez zarar verildi.

Yıllardır atıl durumda bulunan Cumhuriyet Parkı’nın, yenileme çalışmalarına 2016 Ağustos Ayı’nda başlandı. Yenileme çalışmaları sırasında çocuk oyun grubununda bulunduğu parka kaykay tutkunlarının talepleri üzerine Kaykay Pisti de yapıldı. Eylül Ayı’nda tamamlanarak, hizmete sunulan parktaki kaykay pistine 2016 Aralık Ayı’nda kimliği belirlenemeyen kişi ve kişiler tarafından zarar verildi. Kaykay Pisti’nin yan taraflarında bulunan ahşap alanlarını kıran kişi ya da kişilerin, kırdıkları ahşapları yakarak, ısınmaya çalıştıkları tespit edilmişti. Kaykay Pisti, Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından onarılarak, eski haline getirildi.

ONARILDIKTAN 2 AY SONRA TEKRAR KIRILDI

300 m2 alanıyla şehir merkezinin ilk kay kay pisti olma özelliğine sahip olan pist onarıldıktan iki ay sonra tekrar kırılarak zarar verildi. Pistin yan duvarlarında bulunan ahşaplar, kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce kırılarak, kırılan malzemelerin yere atıldığı tespit edildi.