KIRKPINAR FOTOĞRAF YARIŞMALARI SERGİSİ AÇILIYOR

2015-07-10 11:33:04
KIRKPINAR FOTOĞRAF YARIŞMALARI SERGİSİ AÇILIYOR

Edirne Belediye Başkanlığı’nca 654.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında düzenlenen 16.Ulusal ve 4.Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Fotoğraf Yarışmalarında dereceye giren fotoğraflardan oluşan sergi 13 Temmuz 2015 tarihinde saat 18.00’de Devecihan Kültür Merkezi’nde açılıyor.

654.Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri kapsamında bu yıl 16.sı düzenlenen Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’na toplamda 123 kişinin 473 fotoğrafla katılmış, 12 kişinin 32 fotoğrafı kural dışı bırakılarak geriye kalan 113 kişinin 436 fotoğrafı arasında oldukça zorlu bir eleme yapılmıştı. Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu’nca 3 yıldız verilen yarışmanın Seçici Kurul görevini ise, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, EFOD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçıları Muhsin Divan, Behiç Günalan, Remzi Eski Kaplan, Serap Şahan Sokol, Tufan Kartal, Adnan Sokol yürütmüştü. Yarışmada birinciye 2 bin 500, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin 500, Edirne Belediyesi Özel Ödülünü kazanana bin TL, 3 adet mansiyon ödülünü kazanana 500 TL, sergileye değer görülen 33 adet fotoğrafın sahibine 3.300-TL para ödülü verilecek.

Bu yıl 4.sü düzenlenen Gazeteci gözüyle Kırkpınar Fotoğraf Yarışmasının da jüri üyeliğini, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Keskin ve Mehmet Özçuhacı yaparken; birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL, Belediye Özel Ödülüne 750 TL, Kel Aliço Pehlivan ödülünü kazanana 500 TL, mansiyon ödülünü kazanan 10 kişiye ise 2.500- TL para ödülü verilecek.

SERGİDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK

Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırlıklarını yürüttüğü sergide, fotoğraf yarışmalarında dereceye ve jüri üyelerine girenlere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edilecek.

Sergi 16 Temmuz 2015 Perşembe gününe kadar fotoğraf severlerin ziyaretine açık kalacak. Sergi, 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında da Sarayiçi’nde sergi alanında tekrar fotoğrafseverlerle buluşacak.

SERGİ SONUNDA KIRKPINAR ARŞİV MERKEZİ’NİN VERİTABANI SUNUMU YAPILACAK

Sergi ve ödül töreninin ardından, Devecihan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda saat 20.00’de, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi tarafından yürütülen sayısallaştırma projesi kapsamında hazırlanan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Veritabanı’nın sunumu gerçekleştirilecek.