MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2016-08-02 11:15:25
MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Edirne Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı. Edirne Belediye Meclisi 16 gündem içi 1 günden dışı maddeyi görüşerek karara bağladı.

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, bir önceki meclise ait tutanakların okunmasıyla başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meclis Toplantısı sırasında 15 Temmuz akşamı yaşananları bir kez daha kınayarak, “15 Temmuz akşamı ülkemizde yaşatılan, yaşatılmaya çalışılan kanlı darbe girişimini Edirne Belediye Meclisi ve Edirne Belediye Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz. Kanlı darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden 237 şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, Büyük Türk Milletimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Edirne Belediye Meclisi’nde grubu bulanan AK Parti, MHP, CHP’nin meclise sunduğu “Ülkemizin içinde bulunduğu durumda; Cumhuriyetimize, demokratik ortama ve kurumların işleyişine karşı kabul edilemez bir müdahale girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu şekildeki girişimlerin uygulanamaz ve kabul edilemez olduğunu gösteren milletimiz, aynı şekilde kararlılıkla duruş ve tavrını bütün dünyaya göstermiştir. Bu aşama gözü dönmüş caniler tarafından ülkemizi korumak ve milletimizin devamlılığı sağlamaktan başka hiçbir niyeti olmayan vatandaşlarımız şehit edilmiştir. Bu haini ve hiçbir insani değerle açıklanamayacak olan tavra karşı milletimizin duruşunu ve kararlılığını gelecek nesillere hatırlatmak ve şehitlerimize her türlü minnet ve vefaya layık olduğunu göstermek üzere Serhat Şehri Edirne’mizde uygun görülen bir alana 15 Temmuz Demokrasi Alanı ismini verilmesini talip ediyoruz” yazılı önerge Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından okundu.

Meclise sunulan önerge oy birliği ile kabul edilerek, Ad Verme Komisyonu’na havale edildi.

Öte yandan görevi başında vefat eden Kocasinan Mahalle Muhtarı Tahsin Başkan’ın ismini muhtarlık yaptığı Kocasinan Mahallesi’nde yer alan 37. Sokağa verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda toplu taşımada 24 saatte geçildi. Daha önce saat 24.00’a kadar hizmet veren Edirne Toplu Taşıma Sistemi alınan karar doğrultusunda 8 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Saat: 24.00’dan itibaren de hizmet vermeye devam edecek. Gürkan, ilk etapta deneme amaçlı başlayacak olan uygulamadan tüm Edirne Halkı’nın memnun kalacağına inandığını söyledi.

Ayrıca mecliste şu maddelerde karara bağlandı;

“2016-2017 Eğitim ve öğretim dönemi servis araçları hizmet ücret tarifesinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı. Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin kendisine ait  otobüsü belediyeye şartsız olarak hibe etme talebi. İçkili Yerler Bölgesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü’nün yazısı.

2016 yılında edinilecek taşıtlar T-1 cetvelindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde yer alan “Teleskopik Vinç” ibaresinin “Çift Kabinli Açık Kasa Kamyonet” ile değiştirilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün sayılı yazısı.

Yunanistan’ın Orestiada İlinde düzenlenen 22. Ardas Gençlik Festivaline Belediye Halkoyunları ekibinin davet edilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yazısı.

Yunanistan’ın Orestiada İli’nde düzenlenen  22. Ardas Gençlik Festivaline Belediyemiz Caz Müzik Grubunun “The Secret Generation Band Edirne Belediyesi” davet edilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yazısı.

08-17 Temmuz 2016 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Burgas İli Ravda Köyü’ndeki etkinliğe Belediyemiz Halkoyunları ekibinin davet edilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yazısı.

22 Şubat 2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9. maddesinin 3. fıkrası uyarınca; Sağlık Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 2 adet Veteriner Sağlık Teknikeri Kadrosunun Teknik Hizmetler Sınıfındaki 2 adet Mühendis Kadrosuna aktarılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı.

22 Şubat 2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik” hükümlerinin 11. Maddesi uyarınca; unvan ve derece değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı.

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 3. fıkrası uyarınca 2016 yılında Belediyemizde münhal bulunan 2 adet Mühendis, 1 adet Mimar, 1 adet Tekniker, 1 adet Veteriner Hekim ve 1 adet Psikolog kadrosu için Tam Zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ve ödenecek net ücret tutarının belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı.

Ergene Enerji Anonim Şirketi’nin bütün paylarını bedelsiz ve koşulsuz olarak Belediyemize hibe yolu ile devir etme talebi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü’nün yazısı.

Ulaşım Komisyonunca alınan 27.07.2016 tarih ve 2016/05 sayılı Ulaşım Komisyon kararı ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı.

Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunun almış olduğu 27.07.2016 tarih ve 2016/08 sayılı Cadde ve Sokak İsimleri Komisyon kararı ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı.

İmar komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak imar komisyonunca alınan 28.07.2016 tarih ve 2016/76, 77, 78, 79 sayılı imar komisyon kararları ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı.

05 Ağustos 2016 tarihinde Yunanistan'ın Ruşanlar Köyü’nde, 06-07 Ağustos 2016 tarihleri arasında Yunanistan'ın Seçek Yaylası’nda düzenlenecek olan "Tarihi Seçek Yağlı Güreşleri" festivaline davet ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yazısı.