MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN ULU GAZİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne’ye gelişinin 87. yılı törenlerle kutlandı. Edirne Belediye Binası’nda yer alan Atatürk Odası ise ziyaretçi akınına uğradı. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Burcu Coşkun’un sınıfında yer alan öğrenciler ‘Hoş Geldin Atatürk’ konseri verdi. Edirne Ata’sını bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle andı.

2017-12-21 09:40:21
MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN ULU GAZİ

Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnönü İlköğretim Okulu önünde toplanan kortej ,Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleriyle Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Törene  Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenler, Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce Edirne’ye geldiğinde kaldığı, Edirne Belediye Binası’nda yer alan Atatürk Odası’na gerçekleştirilen ziyaretlerle devam etti.

“HOŞ GELDİN ATATÜRK KONSERİ”

Edirne Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün tam 87 yıl önce misafir olduğu tarihi belediye binası Türk Bayraklarıyla donatıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce kaldığı Atatürk Odası’nda bulunan yatağa karanfiller bırakıldı. Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan Atatürk Odası’nı ziyaret etti.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Burcu Coşkun’un sınıfında yer alan Dilge Taşçı, Sertaç Kılıç, Azra Baysal, Çağla Gökdemir, M.Deniz Eğmen  ‘Hoş Geldin Atatürk’ konseri verdi. Burcu Coşkun da öğrencilerine eşlik etti.

Törenler, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.