MİNİKLER, BÜYÜKLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILADI

2015-06-05 09:20:28
MİNİKLER, BÜYÜKLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILADI

Çevri ve Şehircilik Bakanlığı, Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Miniklerin atık malzemelere yeniden hayat vererek giydiği kıyafetler, etkinliğe katılanların takdirini kazandı. Edirne Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile Katı Atık Yönetim Birliği’nin açtığı stantlar ise, büyük ilgi gördü.

Çevri ve Şehircilik Bakanlığı, Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Balıkpazarı Caddesi’nde toplanan kortejin Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürümesiyle başladı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunum programının ardından etkinlikler Saraçlar Caddesi’nde devam etti. Etkinliklere Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu ve Ertuğrul Tanrıkulu katıldı.

Plastik ürünlerin, suni gübrelerin, çöplerin ve yağların çevreyi en çok kirleten ürünler olduğuna dikkat çeken Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, “Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakabilmek için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekmektedir. Bilinçsizce sağa, sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı kaşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını daha iyi anlayabiliriz” dedi.

Çevre kirliliğinin önlenmesi için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet eden Çakır, “Edirne Belediyesi olarak hedefimiz, havasıyla, toprağıyla temiz bir çevre yaratmak ve ekonomik değeri olan atıklarımızı şehir ekonomimiz için faydalı bir şekilde kullanmaktır. 2016 yılı içerisinde Atık Düzenli Tesisimizin açılışı yapılacaktır. Bu tesisin ihalesini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca atık su arıtma tesisinin yapım aşaması devam etmektedir. Edirne Belediyesi olarak hedefimiz, projelerimize ivme kazandırarak, vatandaşlarımıza daha huzurlu bir çevre oluşturmaktır.

Edirne Belediyesi olarak okullarda düzenlememiş olduğumuz eğitim çalışmaları ve kampanyalar ile çevre bilincinin oluşması için farkındalık oluşturulmakta ve halkımızın katılımlarıyla yaptığımız çalışmalarda yalnız olmadığımızı görmekteyiz. 7. Düzenlenen Pil Toplama Yarışması’na katılan 25 ilköğretim okulundan toplanan piller Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı ile yetkilendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve  İthalatçıları Derneğine teslim edilmiştir. Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında Trakya Birlik İlköğretim Okulu öğrencileri Edirne il genelinde en çok atık pil toplayan okul oldu. 75. Yıl ilköğretim okulu ikinci olurken, Plevne İlköğretim okulu en çok pil toplayan üçüncü okulumuz oldu.  Tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor” diye konuştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in konuşmasının ardından 7. Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullara ödül ve plaketleri verildi. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada, Birinci olan okula masa tenisi seti, ikinci okula spor malzemeleri takımı, üçüncü okula satranç takımı Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, tarafından takdim edildi.

MİNİKLERİN KIYAFETLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Hatice Erkut Anaokulu, öğrencilerin atık malzemelere tekrar hayat vererek, yaptıkları kıyafetler ise, büyük ilgi gördü. Miniklerin defilesi renkli görüntülere sahne oldu.

EDİRNE BELEDİYESİ, MİNİKLERE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK İÇİN HİKAYE KİTAPLARI DAĞITTI

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Edirne Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile Katı Atık Yönetim Birliği’nin Saraçlar Caddesi’ne açtıkları statlarla gün boyu devam etti. Edirne Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, miniklere çevre bilincini aşılamak amacıyla hikaye kitapları hediye etti.