MÜZİĞİ BOL, TADI LEZİZ FESTİVAL BAŞLADI

2017-05-12 14:13:02
MÜZİĞİ BOL, TADI LEZİZ FESTİVAL BAŞLADI

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali düzenlenen törenle başladı. Yurtiçi ve yurtdışından gelen bando takımlarının yer aldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dünyanın neresinde olursa olsun; bütün coğrafyalarda çalan her enstrüman insanlığa, barışa ve Türkiye Cumhuriyeti’nin İlelebet Payidar kalmasına hizmet etsin” dedi.

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, belediye önünde toplanan kortejin Atatürk Anıtı’na kadar yürümesiyle başladı. Korteje Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, ciğerci esnafı, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirler, siyasi parti temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

Atatürk Anıtı’nda İstiklal Marşı festivalle katılan 8 ayrı bando takımından oluşturulan 100 kişilik ekip tarafından çalındı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından törenler Saraçlar Caddesi’nde devam etti.

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’ne katılan herkese teşekkür eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İstiyoruz ki; dünya tamamen barış dünyası olsun. Dünyanın neresinden yükselirse yükselsin; bir müzik, bir nota, bir ezgi, bir şarkı, bir türkü insanlığın sadece kulağına değil; ruhuna da, yüreğine de hitap etsin. Dünyanın neresinde olursa olsun; bütün coğrafyalarda çalan her enstrüman insanlığa, barışa ve Türkiye Cumhuriyeti’nin İlelebet Payidar kalmasına hizmet etsin” diye konuştu

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi olarak Edirne’nin turizm kenti olması yönünde çaba gösterdiklerini ve gösterdikleri bu çabanın da meyvelerini aldıklarını belirten Gürkan, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz festivalde hem bando hem katılımcı sayısı daha azdı. Bugün itibariyle baktığımızda Mayıs Ayı içerisinde kentimizin, tüm otelleri, misafirhaneleri dolu; köftecilerimiz, ciğercilerimiz, peynircilerimiz, tatlıcılarımız hazırladıkları ürünleri bitirerek evlerine gidiyorlar. Edirne dünyada en çok turist çeken kent sayısında 60’inci sırada. İnanıyorum ki; bu rakam 3’e daha sonra 5’e katlanacak. Günü geldiğinde hepimiz göreceğiz ki, Edirne tüm Dünya’da turist çeken kentler arasında ilk 20’ye, ilk 25’e girecek. Bu bizim hedefimiz, hayalimiz. Bütün çalışmalarımızı bunun içinde yapıyoruz. Sultanların şehri, şehirlerin sultanı bu şehre ne kadar hizmet etsek azdır. Bu kadim şehre hizmet etmek onurdur” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir ise, ahenkin dört mevsimin bir arada yaşaması olduğunu ifade ederek, “Edirne ahenktir. Ahenk Edirne’dir” dedi.

Edirne Ciğeri’nin sadece Edirne’de yiyebileceğini anlatan Günay, Edirne ciğerini yemek isteyen herkesi kente beklediklerini söyledi.

Ardından festivale katılan bando takımlarının şeflerine plaket takdim edildi.

Daha sonra Edirne Belediye Bandosu, Romanya Piteşti Bandosu, Bulgaristan Dobriç Bandosu, Bursa Büyükşehir Bandosu, Bulgaristan Dimitrovgrad Bandosu ve Macaristan Zigervar Bandosu Edirnelilere unutulmaz bir konser verdi.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN