NESEBAR BELEDİYESİ İLE PROJE TOPLANTISI

Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.1.21.128 sayılı “Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin tanıtılması” isimli projenin ekip toplantısı Edirne’de gerçekleşti.

2018-03-15 11:56:07
NESEBAR BELEDİYESİ İLE PROJE TOPLANTISI

Edirne Belediyesi ve Nesebar Belediyesinin projede görevli personellerinin katıldığı toplantıda proje hedeflerine ulaşmak için gerçekleştirilmekte olan kültürel faaliyetler ve yatırım uygulama konuları görüşüldü. Mayıs ayında ortak proje kapsamında Edirne’de düzenlenecek olan “Yaz Festivali” etkinliğinin planlaması ile hazırlanacak ortak video ile turizm tanıtım kitapçığının içeriği hakkında da çalışma yapıldı.

Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması’ projesi  kapsamında bölgenin kültürel ve tarihi mirasını daha iyi tanıtabilmek ve potansiyel ziyaretçilere rehberlik etmek üzere bilgi iletişim teknolojilerine yönelik altyapının oluşturulacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bölgemizin turistik cazibesinin artırılması amacıyla; Edirne Belediyesi, şehirdeki tarihi, turistik, kültürel yerlere ulaşımlar ve bu destinasyonlar hakkında bilgiler, şehirdeki oteller, yeme içme yerleri hakkında bilgiler, harita bilgileri, minibüs güzergahları, şehirdeki sinema, tiyatro, konser gibi kültürel etkinlikler hakkında takvimler, hava durumu değişiklikleri gibi turistik açıdan önemli bilgileri Türkçe, İngilizce ve Bulgarca olmak üzere 3 dilde 8 adet iç mekan 8 adet dış mekan kiosk ve akıllı telefon uygulamaları hazırlayarak Edirne halkı ve turistlerin hizmetine sunacaktır. Nesebar Belediyesi ise Nesebar’ın kale duvarlarında görsel etkinlikler yapmak üzere ekipman temin edecek ve iki şehri tanıtan 10 dakikalık bir video çekerek videonun çeşitli etkinliklerde, fuarlarda, sosyal medyada paylaşılarak şehirlerimizin tanıtımı yapılacaktır” dedi.