ÖLÇÜ ALETLERİ MUAYENESİ İÇİN SON GÜN 28 ŞUBAT

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu, mekanik, elektronik tartı ve ölçü aletleri için periyodik muayene için son günün 28 Şubat olduğunu duyurdu. Bu aletleri kullananların cezalı duruma düşmemeleri için Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat ederek beyanname vermeleri gerekiyor

2019-01-14 08:09:28
ÖLÇÜ ALETLERİ MUAYENESİ İÇİN SON GÜN 28 ŞUBAT

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu, elektronik ve mekanik terazilerden masa terazisi, ibreli terazi, tek kollu kantarlar ve asma terazilerin 2 yılda bir periyodik muayenelerinin yaptırılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bu terazileri kullananların cezalı duruma düşmemeleri için 28 Şubat mesai bitimine kadar Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayarlar Memurluğuna müracaat etmeleri gerekiyor.

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’nda yer alan kuralları yerine getirmeyenlere cezai ve idari cezalar verildiğini belirten  Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu yetkilileri, “3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’na göre damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere 2 bin 600 TL idari para cezası verilmekte ayrıca ölçü aletlerine el konulmaktadır. Aynı zamanda doğru olmayan ölçü aletleri kullanan kişilere ise idarei para cezası verilmekte ve ölçü aletine el konulmaktadır. Ayrıca Çin malı ölçü aletleri kullananlar ve bu aletleri temin edenler bir yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaktadır. Damgalanmamış ölçü ve ölçü aletlerini satan, satışa arz eden veya ticari ilişkilerde kullanan bir kişi bir yıla  kadar hapis cezası ile cezalandırılmakta; ayarın doğru olmadığını bildiği halde aletle ölçü yapan ve bu suretle haksız menfaat temin eden kişi Türk Ceza Kanunu’nun dolandırıcılık suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılmaktadır” dediler.

Yetkililer, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu tarafından yapılacak periyodik muayenede ölçü aleti kullanan kişilerin ölçü, ölçü aletlerinin cinsi, markası, numarası ve kapasite bilgilerini de yanında bulundurması gerektiğini belirtti.