“OTİZMİN FARKINDAYIZ, ONLARIN YANINDAYIZ”

2016-04-01 18:17:00
“OTİZMİN FARKINDAYIZ, ONLARIN YANINDAYIZ”

GÜRKAN, “OTİZMİN FARKINDAYIZ, ONLARIN YANINDAYIZ”

Edirne Otizm Derneği’nin “Nisan Otizm Farkındalık Ayı” nedeniyle düzenlediği ‘Otizm Farkındalık Yürüyüşü’ne katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Otizmin farkındayız ve onların yanındayız” dedi.

25 Kasım Stadyumu’nun önünden başlayan ‘Otizm Farkındalık Yürüyüşü’ Saraçlar Caddesi’nde son buldu. Yürüyüşe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile çok sayıda otizmli çocuk ve aileleri katıldı.

Otizmli Mehmet Kaynarca ve Şebnem Kuzu ile birlikte sahneye çıkan Başkan Gürkan, ‘Engelli Yaşam Merkezi’nin çok yakında hizmete gireceğini söyledi.

Mehmet Kaynarca’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Başkanlık koltuğuna oturduğunu ifade eden Gürkan, “Mehmet Kaynarca’nın koltuğa oturduğunda ilk talimatı okuluna bank istemek oldu” diyerek Kaynarca ile yaşadığı anılarından bahsetti.

Gürkan, yürüyüşte ‘Otizmin farkındayız, onların yanındayız’ mesajını vermeyi de ihmal etmedi.

Başkan Gürkan’ı çok seven Şebnem Kuzu ise, Gürkan’ı bir an bile yalnız bırakmayarak, özlem giderdi.

Edirne Otizm Derneği Başkanı Hülya Akbulut ise, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek, otizmli çocukların yaşadığı zorluklardan bahsetti.