OTOBÜS DURAKLARINDA REKLAM AFİŞ KİRLİLİĞİ

2015-05-15 08:10:57
OTOBÜS DURAKLARINDA REKLAM AFİŞ KİRLİLİĞİ

Edirne Belediye Başkanlığı’ndan otobüs duraklarında ki afiş kirliliği ile ilgili yapılan açıklamada, “Belediye Başkanlığımıza bağlı ekiplerce otobüs duraklarına afiş asarak kirletenler hakkında yapılacak tespit tutanakları sonrasında Belediye Encümenince 208 TL ile 6277 TL para cezası verilecektir.” denildi.

Edirne Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Son günlerde kent merkezinde bulunan otobüs durak camlarına afiş asmak suretiyle kirliliğin arttığı görülmektedir. Özellikle eğlence, kampanya ve benzeri amaçlı duyuru afişlerinin asılmasıyla duraklarda hem görsel kirlilik hem de temizlenmesi imkânsız zararlar ortaya çıkmaktadır.

Belediye personeli ve durak bakımlarını yapan firma çalışanlarının günlerce mesai harcayarak yaptıkları temizlik, yasak olmasına rağmen birkaç saat içinde asılan afişlerle ortadan kaldırılmaktadır.

Vatandaşlarımızın da rahatsız olduğu bu afişlerle durakları kirleten kişi ve firmalara bilindiği gibi 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre 208 TL ile 6277 TL idari para cezası verilmektedir.

Reklam afişi hazırlayan ve bunların dağıtımını yapan firma ve kişilerin, reklam sahibi kişi ve firmaların otobüs duraklarını kirletmeme konusunda özen göstermelerini bekliyoruz.

Vatandaşların ortak kullanımına ayrılmış otobüs duraklarını afişlerle kirletmeyelim, kirletenleri ALO 153 'e bildirerek haklarında işlem yapılmasını sağlayalım.”