OTOMATİK SULAMA SİSTEMİNE ZARAR VERİLDİ

2016-06-28 04:36:29
OTOMATİK SULAMA SİSTEMİNE ZARAR VERİLDİ

Edirne Belediyesi’nin daha fazla tasarruf etmek için hizmete sunduğu otomatik sulama sistemine bazı kişi veya kişilerce zarar verildi.

Edirne Belediyesi, hem ekonomik anlamda tasarruf etmek hem de vatandaşların şikayetlerine çözüm üretmek adına, bir süre önce tankerli sulama sisteminden, otomatik sulama sistemine geçti. Edirne Merkez’de 60 bin metrekare alanı kaplayan otomatik sulama sisteminin bazı parçalarına kimliği belirlenemeyen bazı kişi ve kişiler tarafından zarar verildi.

Tankerli sulama sisteminde, tankerlerle geç saatlerde sulama yapıldığı için ses dolayısıyla vatandaşların şikayetleri ile karşı karşıya kaldıklarına değinen Edirne Belediye Başkan Vekili Çiğdem Gegeoğlu, “Yolların ıslanması sonucu buzlanma nedeniyle kaygan zemin, trafikte sıkıntı yaratıyordu. Hem ekonomik anlamda tasarruf etmek hem de vatandaşlarımızın şikayetlerine çözüm üretmek anlamında, toprak altı sulama sistemine geçiş yaptık. Yeni sistemle birlikte yakıt masrafımız tamamen ortadan kalkmış oldu, ayrıca  sistemin saat ayarlı olması nedeniyle sudan da önemli oranda tasarruf ettik. Bu da Edirne Belediyesi’ne ekonomik anlamda çok büyük bir kazanç sağladı ” diye konuştu.

Fakülte Yolu, Uzunkaldırım Caddesi, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu karşısı ve Vali Konağı Kavşağı’nda bulunan tabancaların kırıldığını bazı yerlerde ise  zamanlayıcıların ve su tabancalarının çalındığı, bazı boruların ise kesildiğini ifade eden Gegeoğlu, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.