PEHLİVAN SAYISINDA REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşecek pehlivanlarla ilgili rekor bir katılım beklediklerini söyledi. Gürkan ayrıca altyapı ihalesinin Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandığı ve ilk kazmanın kısa bir süre sonra vurulacağını söyledi.

2018-07-06 12:35:55
PEHLİVAN SAYISINDA REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Edirne Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657 yıllık gelenek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni düzenlemenin mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Kırkpınar için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve tüm tedbirlerin de alındığını ifade eden Gürkan, 9 Temmuz Pazartesi Saat: 18.00’de düzenlenecek olan açılış törenine meclis üyelerini ve Edirne Halkı’nı davet etti. Gürkan, yağlı güreşlerin 13 Temmuz Cuma Günü Sarayiçi Er Meydanı’nda başlayacağını belirterek, “Tarihi geleneği, Türk’ün ata sporunu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

SARAYİÇİ’NDE OTOPARKLAR ÜCRETSİZ

Kırkpınar süresince Sarayiçi’ndeki otoparkların da ücretsiz olduğunu ifade eden Gürkan, “Ücret almak isteyen olursa Edirne Belediyesi’ne ya da emniyet ekiplerine lütfen bildirin. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Saray Kazısı’nın olduğu Fatih Köprüsü Bölgesi’ni ören yeri ilan ettiği için yaya giriş-çıkışları Fatih ve Kanuni Köprüsü’nden; araç girişleri ise Saraçhane tarafından sağlanacak. Bu nedenle bir takım sıkıntılar yaşayacağız. Vatandaşlarımızın mümkün olduğunca Saray’a gelirken kendi araçları ile gelmemeleri toplu taşımaları kullanmalarını şimdiden tavsiye ederim. Bu yıl yine pehlivan katılımında rekor bekliyoruz. Her yıl kendi rekorumuzu kırdık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 199 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu sayının yukarı çıkması muhtemel” diye konuştu.

Edirnelilere müjdeli bir haber de veren Gürkan, “Altyapı ihalemiz Kamu İhaleler Kurumu tarafından oybirliğiyle onaylandı. Mali kontroller tamamlandı. Sözleşmeye davet yazımızı yazıyoruz. 10 gün içinde sözleşmemizi yapacağız, kredimizi alacağız ve hemen ardından da ilk kazmamızı vuracağız halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlayan toplantıda  10’u gündem içi olmak üzere 16 madde görüşüldü.

Toplantıda aşağıdaki maddeler görüşüldü:

“ Arsa Satışları ile ilgili muhtelif tarihlerde alınan meclis kararlarının tashih edilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yazısı. İçkili Yerler Bölgesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü’nün yazısı. Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı kurulacak olan Yaşam Merkezine ait Yaşam Merkezi Yönetmeliği ile ilgili Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı. 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri haftası boyunca vatandaşların Sarayiçi yerleşkesi Kırkpınar alanına ulaşımının sağlanması ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı. Diyanet İşleri Başkanlığı Edirne İl Müftülüğü’nce yaptırılan Namazgah Ovası Camii inşaatında kullanılmak üzere 500 metreküp C 30 betonunun Belediye tarafından karşılanması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün yazısı. Belediye Vergi Resim, Harç ve Ücret Tarifeleri içerisinde ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ücret Tarifesi başlığı altında yer alan Genel Hükümler Md. 23’ün kaldırılması hususu ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne hesap kodları açılması ve yedek ödenekten aktarma yapılması ile aktarılacak tutarı olmayan hesapların da İz hesap olarak açılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısı. İmar komisyonuna havale edilen konular ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı