PRİZREN BELEDİYE MECLİS BAŞKANI’NDAN GÜRKAN’A ZİYARET

2016-11-22 05:51:14
PRİZREN BELEDİYE MECLİS BAŞKANI’NDAN GÜRKAN’A ZİYARET

Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Başkanlık Makamı’nda bir araya geldi.

İki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve sosyal iş birliğini geliştirmek adına Edirne’ye geldiklerini ifade eden Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi, Edirne’yi yakından tanıyarak, Edirne Belediyesi ile ortak projelerde yer almak istediklerini söyledi. Edirne Belediyesi’ne gerçekleştirdikleri bu ziyaretin bir başlangıç olarak kabul edilmesini isteyen Gashi, misafirperverliğinden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

Türkiye ile Kosova’nın çok derin kültürel bağlara sahip olduğunu ifade eden Gürkan, Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi’yi Edirne’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gürkan daha sonra Gashi’ye tarihi Edirne Belediye Binası’nı gezdirdi. 1900 yılında Edirne Belediye Binası olarak hizmete sunulan binanın, Türkiye’de belediye binası olarak projelendirilerek, 116 yıl kesintisiz hizmet veren tek bina olduğunu ifade eden Gürkan, binanın duvarlarında yer alan tarihi tablolar hakkında da bilgi verdi.

Gashi, ayrıca Edirne Belediye Meclis Salonu’nu ve Atatürk Odası’na hayran kaldığını söyledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye geldiğinde Atatürk Odası’nda kaldığını ve odanın daha sonra müze olarak ziyarete açıldığını anlatan Gürkan, Gashi’ye Edirne’nin simgeleri olan Edirnekari tablosu, aynalı süpürge, mis sabun ve badem ezmesi hediye etti.