PROF. DR. METİN SÖZEN'DEN TEŞEKKÜR MEKTUBU

2016-12-06 10:40:01
PROF. DR. METİN SÖZEN'DEN TEŞEKKÜR MEKTUBU

‘ÇEKÜL Akademi Alan Yönetimi Eğitim’ine katılan Edirne Belediyesi Personeli Sanat Tarihçisi/UNESCO –KUDEB Şefi Anıl Biçer ve UNESCO Alan Başkanı Asistanı Sibel Kıyak eğitimi başarıyla tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı. ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Başkan Gürkan’a gönderdiği mektupla teşekkür etti.

Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan belediyeler teknik ekiplerine yönelik düzenlenen ve 6 bölümden oluşan ‘ÇEKÜL Akademi Alan Yönetimi Eğitimi’ 16 Mart-18 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Birçok farklı ilde gerçekleştirilen eğitimlere Edirne Belediyesi’nden Sanat Tarihçisi/UNESCO –KUDEB Şefi Anıl Biçer ve UNESCO Alan Başkanı Asistanı Sibel Kıyak katıldı. Edirne Belediyesi’nin personelleri eğitimi başarıyla tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı.

Eğitimin ardından ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Başkan Gürkan’a gönderdiğin mektup ile teşekkür etti ve “Belediyenizden Sibel Kıyak ve Anıl Biçer, kültürel miras kavramına ve yönetimine ilişkin evrensel normları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin kapsamını ve önemini, kültürel varlıklarının korunması, yaşatılması ve tanıtılması amacıyla listeye yazdırılması sürecinin yerel yönetimler tarafından planlamasına yönelik yöntem ve uygulamaları içeren eğitim sonunda sertifikalarını teslim almışlardır. Personelinizi söz konusu eğitime katılmaya teşvik etmeniz Edirne’de doğal, kültürel mirasın korunması yönündeki başarılı çalışmalarınızdan ve vakfımıza göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı teşekkür ederiz” dedi.