"19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ" KUTLU OLSUN

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

2017-10-18 14:08:13
"19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ" KUTLU OLSUN

Belediye Başkanı Gürkan’ın mesajı şöyle:

“Türkiye'nin en güzel, en huzurlu ve en muhteşem şehri olan Edirne'de değerli muhtarlarımızla birlikte görev yapmaktan onur duyuyorum. Hiç kuşkusuz ki; doğrudan demokrasiyle temsil edilen muhtarlık görevi bir kentin geleceğini belirleyen en önemli unsurlardan biri; demokrasinin temel taşı, başta belediyeler olmak üzere tüm devlet kurumlarıyla, vatandaşlar arasında kurulan köprüdür.

Edirne Halkı'nın takdiriyle Edirne Belediye Başkanlığı görevine geldiğim günden beri en büyük hedefim; huzurun, barışın ve hoşgörünün kenti Edirne'yi; Edirneliler ile birlikte yönetmek, Edirne'yi geleceğe taşıyacak projeleri Edirne Halkı'yla birlikte hayata geçirmekti. Bu amaç ve hedefle çıkığım yolda; her daim değerli muhtarlarımızla birlikte hareket ettim. Onların rehberliği ışığım oldu.

Mahallelerimizde yaşadığınız sorunlara birlikte çözüm aradık, aramaya da devam ediyoruz. Bazen belediyemizin imkanları kısıtlı kaldı. Bu kısıtlı imkanlarda dahi ortak akılla yaşanan problemleri ivedilikle çözmeye çalıştık.

Kentimiz için her zaman bütüncül bir yaklaşım sergiledik. Yetki alanımız Edirne Merkez'le sınırlı kalsa da; ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin yeri her zaman kalbimizde.

Şüphesiz ki bizler bu güzel kentimizin değerini bilen insanlarız. Cumhuriyetimiz'in kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, “Birlikten güç doğar”.

Bu bilinçle hareket ettiğimiz sürece, birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece, yerel yöneticiler olarak halkımıza çok daha güzel ve kalıcı hizmetler sunacağımızdan eminim.

Bu anlamlı günde bütünlüğümüzü var eden; toprağı, insanı, geleceği için durmadan çalışan tüm muhtarlarımızı saygıyla selamlıyorum. Onların destekleriyle Türkiye'nin en bereketli topraklarında, en aydınlık insanlarıyla aynı havayı solumaya, aynı yolda yürümeye devam edeceğimize dair en ufak bir kuşkum yok.

Bu duygu ve düşüncelerle demokrasinin seçilmiş neferi olan, sadece merkezde değil, Lalapaşa’dan Enez’e kadar görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Hep birlikte aydınlık yarınlar için çalışmaya, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler her zaman onların yanında olacağız.”