"ÖZLEM, SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu; ölümünün 26. Yılında bir kez daha özlem, minnet ve saygıyla andıklarını söyledi. Gürkan, “Cumhuriyetin, demokrasinin ve laikliğin yılmaz temsilcisi; usta gazeteci Uğur Mumcu’yu; her geçen daha çok anlıyor, fikirlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

2019-01-23 13:40:33
 "ÖZLEM, SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Uğur Mumcu’nun yaşamını sadece ve sadece gerçekleri yazmaya, toplumu aydınlatmaya adadığını ifade eden Gürkan, “Uğur Mumcu, toplumun her kesimi tarafından da saygı duyulan, takdir edilen gerçek bir gazeteciydi.  Kocaman bir yüreğe ve cesur bir kaleme sahipti.  O, özgürlükten, demokrasiden ve Cumhuriyet’ten asla vazgeçmedi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı aydınlanma devriminin yılmaz savunucu olan Uğur Mumcu, mertçe, korkusuzca, canı pahasına; doğruları dile getirmekten bir an bile vazgeçmedi. Türk Halkı’nda derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 26. yılında saygı ve özlemle anıyor, nice Uğurlar yetişmesini diliyorum” diye konuştu.

Gürkan ayrıca halkın sevgisini kazanan ve 18 yıl önce alçak bir saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı da saygıyla andıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Vatan ve bayrak sevgisiyle mesleğini yürüten; görev süresi boyunca önemli başarılara imza atan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Türk Milleti için önemli bir isimdi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, düzenlenen suikast sonucunda bundan tam 18 yıl önce maalesef aramızdan ayrıldı.  Kendisini bir kez daha Edirne Halkı adına rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü eylemi bir kez daha nefretle lanetliyorum” dedi.