RECEP GÜRKAN İLE BİRLİKTE BELEDİYE SPORCULARININ BAŞARILARI ARTTI

2015-06-02 10:08:51
RECEP GÜRKAN İLE BİRLİKTE BELEDİYE SPORCULARININ BAŞARILARI ARTTI

Edirne Belediye Spor’un başarılı Taekwondocusu Derya Eşme, Konya’da yapılan milli takım seçmelerinde birinci olarak, Taekwondo Milli Takımına seçildi.

12-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Marmaris’te yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda 41 kg bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Edirne Belediye Spor Kulübü sporcusu Derya Eşme, 29-30 Mayıs tarihlerinde Konya Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda yapılan milli takım seçmelerine katıldı.

Türkiye Şampiyonu sıfatıyla seçmelere katılan Derya Eşme, seçmelere katılan 15 sporcunun yapacağı mücadele sonucunda belirlenecek olacak rakibini sabırsızla bekledi.

DERYA EŞME, MİLLİ TAKIMA GİRDİ

Milli Takım seçmelerinde Derya’nın rakibi ise,  Türkiye Şampiyonası’nda finalde karşılaştığı Manisa Akhisar Belediyesinin sporcusu Nurgül Olcay oldu. Türkiye Şampiyonası’nda olduğu gibi milli takım seçmelerinde de ikili için sonuç yine değişmedi. Müsabakayı 5-3 kazanan Derya Eşme, Milli Taekwondocu olarak 3-5 Temmuz 2015 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg şehrinde yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye’yi milli forma altında temsil etme hakkı kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Derya Eşme’nin Milli Antrenörü Metin Eşme, çok zorlu olan milli takım seçmelerini başarıyla geçtiklerini ifade etti.

Derya Eşme’nin önünde ilk olarak Avrupa, arkasında da Dünya Şampiyonası olduğunun altını çizen Eşme, “ Yıllardır devam eden, sistematik, planlı ve istikrarlı çalışmalarımızın karşılığını almaya devam ediyoruz. 6 yaşından bu yana sporcum ve aynı zamanda yeğenim olan Derya’nın, Milli Taekwondocu olması beni iki kat gururlandırdı. Bu büyük başarısından ve bize yaşattığı gururdan ötürü çok mutluyuz” diye konuştu.

EDİRNE BELEDİYE SPOR’UN BAŞARISI ARTTI

Edirne Belediye Spor’un son iki yıldır müthiş başarılara imza attığını ifade eden Eşme, “Milli Taekwondocumuz  Emir Yumurtacı’nın 2014 yılında Slovenya’da elde ettiği Balkan Şampiyonluğu’nun ardından 2015 yılında Minikler Avrupa Şampiyonasında Busenur Dallı ve Gamzenur Karayünlü şampiyon ve İlayda Nur Tosun Avrupa 2.’si olmuşlardı. Şimdi sıra Derya’da. Derya Fransa’dan madalya ile döndüğü taktirde, Eylül ayında yapılacak olan Yıldızlar Taekwondo Dünya Şampiyonasında da ülkemizi temsil edecek ve umarım şehrimize Taekwondo da ilk dünya derecesini getirmiş olacak. Hedeflerimizi giderek büyütüyoruz. En zor branşlardan birinde en iyi dereceleri elde ediyoruz. Bu da bizi daha çok motive ederek çıtamızı sürekli yükseltmemizi sağlıyor” dedi.

Tüm bu başarının arkasında bir takım çalışmasının olduğuna değinen Eşme, “Arkamızda Edirne Belediyesi gibi güçlü ve inanmış bir güç, Recep Gürkan gibi sözleri, davranışları ve yönlendirmeleri ile güçlü ve motive eden bir başkan, Çiğdem Gegeoğlu gibi sevecen ve takıma ablalık yapan bir yönetici ve daima çocuklarının arkasında olan özverili velilerimizle bu işe gönüllerini koymuş yardımcı antrenörlerim var. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz ve Edirne’ye büyük başarılar yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.