SABAHIN İLK IŞIKLARINDA DİLEKLER TUTULDU

2015-05-06 10:42:40
SABAHIN İLK IŞIKLARINDA DİLEKLER TUTULDU

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, sabahın ilk ışıklarında Tunca Nehri kenarında devam etti.

Edirne Belediye Başkanlığınca organize edilen Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, 6 Mayıs sabahı saat 04.00'ten itibariyle, Tunca Nehri kıyısında devam etti. Her yıl olduğu gibi bu yılda 6 Mayıs sabahı Tunca Nehri kıyısına gelen vatandaşlar, nehre dileklerini attılar.

Romanların Tunca Nehri kıyısındaki eğlencelerine ortak olmak için, Türkiye’nin dört bir yanından onlarca vatandaşlar, gelinlik gibi süslü kıyafetler giyen Romanlarla danslar ederek, bol bol fotoğraf çektirdiler.

Eğlencelere, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Hakan İşcan’da katılırken; Alanda, Edirne Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz çay ve simit dağıtıldı.

Sabahın ilk ışıklarında Edirne Belediyesi Amatör Tiyatro Topluluğu’nca, Hıdrellez adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Ardından evlere bolluk, bereket ve huzur getireceği düşüncesiyle,  Edirne Belediyesi’nce kurulan temsili Dilek Ağacı’na dilekler dilendi; Tunca Nehri’ne mumlar bırakıldı ve ağaçlardan yeşil dallar koparıldı.