SAĞLIKLI BİR AĞIZ VE DAHA SAĞLIKLI DİŞLER İÇİN

Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Diş Hekimleri Odası’nın işbirliğiyle Meriç İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere sağlıklı ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Sağlık Okur Yazarlığının daha üst seviyeye gelebilmesi için bu tür eğitimleri düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

2019-05-03 07:32:21
SAĞLIKLI BİR AĞIZ VE DAHA SAĞLIKLI DİŞLER İÇİN

Edirne Belediyesi ve Edirne Diş Hekimleri Odası; Meriç İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler için anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek ve çocuklara küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak adına ilkokul öğrencilerine eğitim verildi.

Diş hekimleri tarafından çocuklara diş dostu yiyecekler ve dişe zarar veren yiyecekler anlatıldı. Doğru diş fırçalama tekniklerinin de uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimlerde aynı zamanda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Edirne Belediyesi olarak Edirne Diş Hekimleri Odası ile birlikte böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Diş hekimlerimiz tarafından verilen bu eğitimler çocuklarımız için gerçekten çok kıymetli. Edirne Diş Hekimleri Odası’na ve bize bu desteği veren Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Edirne Belediyesi olarak Edirne Halkı’nın Sağlık Okur-Yazarlığı ile ilgili daha üst düzeye gelebilmesi için bu tür eğitimleri sık sık yapıyoruz. Kolan Kanserinden; Çölyak Hastalığına kadar birçok konuda eğitimler düzenledik; düzenlemeye de devam edeceğiz. Bugün iki okulumuzda çocuklarımıza dişlerimizin nasıl fırçalanacağını anlatarak; geleceğimiz için bir farkındalık yaratıyoruz” diye konuştu.

Edirne Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haluk Çaylı da Edirne Belediyesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Anasınıfından 4. Sınıfı kadar tüm öğrencilerimize gerekli fırçalama teknikleri ve diş çürüklerinin nasıl oluştuğunu gösterdik. Diş dostu yiyecekleri tanıttık. Çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.