SARAÇLAR CADDESİ ÇOCUK OYUNLARIYLA ŞENLENDİ

2015-04-28 10:07:19
SARAÇLAR CADDESİ ÇOCUK OYUNLARIYLA ŞENLENDİ

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Saraçlar Caddesi’nde, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

Edirne Belediyesi tarafından, Saraçlar Caddesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Edirneliler yoğun ilgi gösterdi. Birçok vatandaş çocukluk yıllarına dönmenin heyecanını yaşadı.

Şenliğe toplam 15 okuldan katılan öğrenciler Topaç, Güvercin Taklası, Köşe Kapmaca, Çember Çevirme, Yakan Top, Mendil Kapmaca gibi çocuk oyunları oynadılar.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır şenliğe katılan öğrencilerle ve izlemeye gelen vatandaşlara halka şeker ikram ettiler. Başkan Gürkan çocuklarla ve vatandaşlarla hatıra bol bol fotoğrafı çektirdi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Biz Edirne Belediyesi olarak kültürümüzü ve unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yaşatmaya daha çok gayret göstereceğiz. Amacımız çocuklarımızı sanal ortamdan ihtiyaçları haricinde biraz da olsa kurtararak sokakla buluşturmak. Bu sayede çocuklarımız hem eğlenmeyi, hem paylaşmayı hem de yardımlaşmanın ne kadar önemli bir olgu olduğunu anlatabilmek. Örneğin bir halat çekme yarışında hep birlikte el ele veren çocuklarımız paylaşmayı ve birlikten doğan gücün neleri kazandıracağını daha iyi anlamış oluyorlar. Biz onların geleceği için, yarınları için huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz güçlü bireylerdir” dedi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde, Edirne Belediyesi Çocuk Korosunun Şef Yaşar Özel yönetiminde sunduğu ‘Bayram Şarkıları’ konseri Edirneliler tarafından ilgiyle izlenirken, minik öğrenciler ayakta alkışlandı.