ŞEHİT ÖĞRETMENİN BABASINDAN GÜRKAN’A ZİYARET

2019-03-12 12:44:22
ŞEHİT ÖĞRETMENİN BABASINDAN GÜRKAN’A ZİYARET

Görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli Pülümür karayolunda PKK terör örgütü tarafından kaçırılarak şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmenin babası Hamit Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Hamit Yılmaz ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Gürkan’ın kendisini taziye için aradığını belirten Hamit Yılmaz, “Her yerde söyledim; Edirne’den bir belediye başkanı arıyor, diye. Şeref duydum. Ne mutlu ki Allah bizi millet olarak Türk Milli olarak yaratmış. Şereflerin en üstünü” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

16 Haziran 2017’de öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane’ye gitmek için otomobiliyle yola çıkan; PKK’lı teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz Edirne’ye geldi. Bir konuşmasında “Kalemle tartışacağız, sohbet edeceğiz. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza saygılı bir şekilde daha müreffeh bir devlet, daha özgür bir ülke istiyorum. Ben Pülümür'e gidip çocuğumun şehit edildiği yerde balık tutmak, Karadeniz'e gelip balık, sütlaç yemek, Edirne'ye gidip piknik yapmak istiyorum. Çocuğum inşallah buna bir vesile olur. İyi ki bu milletin bir evladı, bir ferdiyim" diyerek, tüm terörist ve bölücülere insanlık dersi veren Hamit Yılmaz; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, oğlunun şehit edilmesinin ardından kendisini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini ifade eden Hamit Yılmaz, “Bir vesile ile yolum Edirne’ye düştü. Bir defa telefonla görüşmüştük sizinle. Hiç kalbimden çıkmıyorsunuz. Bir uğrayım Başkanımı ziyaret edeyim dedim. Onur duydum sizinle görüşmekten. Öğretmen kökenli olmanız da ayrıca bize şeref verdi. Bizi aramanızın ardından şunu söyledim. ‘Edirne’den bir belediye başkanımız beni arıyor. Şereflendim. Her yerden aradılar ama burası Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehrimiz; Avrupa’daki kalbimiz. Beni şereflendirdiniz Allah razı olsun. Sizi dualarla anıyoruz, milletimizi dualarla anıyoruz. Ne mutlu ki Allah bizi millet olarak Türk Milli olarak yaratmış. Şereflerin en üstünü. Öyle bir taziye süresi yaşadık; ben siyaset üstü görüyorum. Zaten de öyle. Siyasetiniz olacak daha güzel bir ülke haline getirebilmek için fikir birliği bulmak, tartışmak ne güzel. Hayat acı ve tatlı her türlü sürprize açık” dedi.

Bu toprakların vatan olmasının tek nedeninin şehitler olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Siz şehit aileleri bizim başımızın tacısınız. Gerçekten çok gençti şehit kardeşimiz. Benim de ilk öğretmenlik yerim Siverek. 3 yıla yakın kaldım. İyi bilirim bölgeyi de. Bu hainler, bu teröristler… Öğretmeni de, askeri de, polisi de hepsi bizim evladımız, bu vatanın evladı. Sizin gösterdiğiniz metanet. Bu acılı günde verdiğiniz birlik ve beraberlik mesajı gerçekten çok değerliydi. Bu millet büyük ve güçlü bir millettir. Türk Devleti güçlü bir devlettir ama bunu ayakta tutan şehitlerimiz, gazilerimiz. Allah hepsine rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Bu millet, bu vatan, bu devlet ne yapsa şehit ailelerine borcumuzu ödeyemeyiz. Siyaset başka bir şey. Vatan, millet, şehitlerimiz siyaset üstü bir şey. Vatan size çok şey borçlu” diye konuştu.

Hamit Yılmaz’ın "Kalemle tartışacağız, sohbet edeceğiz. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza saygılı bir şekilde daha müreffeh bir devlet, daha özgür bir ülke istiyorum. Ben Pülümür'e gidip çocuğumun şehit edildiği yerde balık tutmak, Karadeniz'e gelip balık, sütlaç yemek, Edirne'ye gidip piknik yapmak istiyorum. Çocuğum inşallah buna bir vesile olur. İyi ki bu milletin bir evladı, bir ferdiyim” cümlesinin kendisini çok etkilediğini belirten Gürkan, “Bugün hava yağmurlu. Piknik yapamayız. Ama Edirne’nin ciğeri, köftesi meşhurdur. Birlikte bir yemek yemek isterim” dedi.

Hamit Yılmaz da ziyarete gelmeden önce Edirne Ciğeri yediğini belirterek, Gürkan’a teşekkür etti.

Türk Milleti’nin hiçbir terör örgütüne boyun eğmeyeceğini ifade eden Gürkan, “Türk Milleti tarihi boyunca hiçbir millete boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecektir. Bunun sağcısı-solcusu yok. Bu vatan, bu topraklar, bu millet, bu bayrak hepimizin. Hepimiz de kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi yaptık, bundan sonra da yaparız. Dünyada mülteci olmayan tek millet Türk Milleti’dir. Bütün milletler mülteci olabilir; oluyor da ama 1918’de Türk Milleti, Türk Toprağı işgal edildiğinde çıktık kahraman gibi mücadele etti; emperyaliste karşı savaştı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve topraklarını, vatanını, memleketini geri kazandı. Milletini esaretten kurtardı. O yüzden bu millet çok büyük bir millet. Biz her zaman vatan tehlikedeyse Atatürk diyor ya; ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ Bizim için her zaman, hepimizi için öyledir. Bunda siyasi görüş yoktur, sağcı yoktur, solcu  yoktur. Bugün de İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıldönümü. Çok anlamlı, kutlu bir günde geldin Edirne’ye. Mehmet Akif Ersoy öyle diyor; ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa  vatandır.’  Uğrunda ölen yoksa o bir toprak parçası ama uğrunda ölen varsa o toprak vatan oluyor. Tıpkı bizim ki gibi. Mehmet Akif çok güzel söylüyor. Diyor ki, ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ yani canımı alsın ama beni topraktan koparmasın. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

Hamit Yılmaz, ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşadı.