SIRP BELGESELCİDEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

2017-04-21 09:24:52
SIRP BELGESELCİDEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

2014 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne belgeselleştiren Sırbistan RTV (Radio Television Vojvodina) Kanalı Muhabiri Svetlana Miljanic,  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Yeni bir belgesel için Edirne’ye gelen, Miljanic bu kez  göç edenleri ve kalanları anlatacak.

“Kalanlar- Göçenler” konulu yeni bir belgesel için Edirne’de bulunan Sırp Belgeselci-Muhabir Svetlana Miljanic Başkan Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

2014 yılında Edirne’ye gelerek, 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni belgeselleştiren Miljanic, Başkan Gürkan’a Kırkpınar Belgeselini hediye etti.

Dünyanın en eski organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni anlatan belgeselin oldukça büyük ilgi gördüğünü anlatan Miljanic, belgeselde Recep Gürkan’la yaptıkların röportajında yer aldığını anlattı. Edirne’den ve Edirne insanından çok etkilendiğini ifade eden Miljanic, “Bir kez daha Edirne’de olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Bu önemli belgeseli büyük bir ilgiyle izleyeceğini ifade eden Başkan Gürkan, “Bu yıl 656.’sını düzenleyeceğimiz Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne verdiğiniz katkıdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Edirne ve Balkanlar birbirinden ayrı düşünülemez. Sizlerin de desteğiyle Kırkpınar’ı Balkanlar’da anlatma fırsatı yakaladık. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için her yıl hem yurtiçinden hem de yurtdışından birçok muhabir ve fotoğrafçı kentimize geliyor. Bu ilginin her geçen gün artarak devam etmesi bizleri gururlandırıyor. Kırkpınar Türk Milleti ve Edirneliler için tarihi bir değere sahip. Bizler Edirne Belediyesi olarak bu değere sahip çıkmak, uluslararası boyuta taşıyarak gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Gürkan daha sonra Miljanic’e Edirne ve Edirne’de gerçekleştirilecek olan projeler hakkında bilgi verdi. Dedelerinin Balkanlar’dan göç ettiğini ve kendisinin de bir göçmen olduğunu anlatan Gürkan, “Hazırlayacağımız yeni belgeseli sabırsızlıkla bekleyeceğim” diye konuştu.