SİVRİSİNEKLE MÜCADELE 12 AY SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

2015-05-08 10:50:52
SİVRİSİNEKLE MÜCADELE 12 AY SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne’de sivrisinekle mücadele çalışmalarını aralıksız olarak 12 ay boyunca devam ettiriyor. Belediye sivrisinekle mücadele konusunda, vatandaşlarında katkısını bekliyor.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi, 15 biyosidal ürün uygulayıcı personel, 2 adet araç, 2 adet Mist Blower, 4 adet Sisleme, 2 adet Pülverizatör, 2 adet Ulv 2500 L/h ilaç atma kapasiteli makinelerle sivrisinekle mücadeleye 12 ay süreyle devam ediyor.

Edirne Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kış aylarında kapalı alan, kanalizasyon sistemi, ahırlar ve kışlak mücadelesine devam edildiği, Mart ayıyla birlikte larva mücadelesine başlandığı ve 26 mahalleye kapsayacak şekilde bölgelerde 400 noktada belirlenen su birikintileri 70 km’lik açık kanal ve ağaçlık alanların larva ilaçlamaları yapıldığı bildirildi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “2015 yılı içerisinde Tunca ve Meriç Nehirleri debileri yükselerek taşkınlara sebebiyet vermiştir, taşkınlardan kalan su birikintileri takip edilmekte ve larva ilaçlaması yapılmaktadır. Önümüzdeki aylarda da başta larva mücadelesi olmak üzere, Haziran ayı içerisinde Uçkun mücadelesine geçilerek çalışmalarımız devam etmektedir

Sivrisinekler üreyebilmeleri için suya gereksinim duyarlar, yumurta larva(kurtçuk) ve pupa(koza) dönemleri su ortamında tamamlanır. Bu sular ılık, durgun ve sığ (60cm den az) olmalıdır. Sivrisinekler son derece hızlı ürerler. Bir dişi sivrisinek her seferinde 200-400 adet aralığında yumurta bırakır. Sivrisineklerin üreyebileceği eski lastikler, boş saksılar, saksı altlıkları, boş kutular, kedi köpek su kapları, çiçek sulama kapları, kapakları açık bırakılmış şişeler, kullanılmayan ayakkabı ve botlar, çatı olukları ve giderler, varil ve bidonlar, tuğla ve briket boşlukları, süs ve plastik havuzlar, mazgal ve rögarlar, üstü açık su tankları, su biriken bodrum katlar, inşaat alanları sivrisineklerin üreyebileceği alanlar olup halkımızın bu konuda Belediyemizin sivrisinek mücadelesine katkıda bulunmasını bekliyoruz.”