SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE GÜRKAN’DAN DESTEK

2016-01-22 06:08:57
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE GÜRKAN’DAN DESTEK

KUŞ EVLERİ ONKOLOJİ HASTALARINA NEFES OLACAK

Özel Edirne Bahçeşehir Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Trakya Üniversitesi Çocuk Onkoloji Biriminde kalan hastalara destek olmak için 48 adet kuş evi hazırladı. Kuş evlerini öğrencilerden satın alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ihtiyacı olan hastalara yardım ettikleri ve ekolojik dengenin korunmasına yardımcı oldukları için öğrencilere teşekkür etti.

Örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Özel Edirne Bahçeşehir Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, Trakya Üniversitesi Çocuk Onkoloji Biriminde kalan hastalara yardım etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 48 adet kuş evi hazırladı.

Okul Müdürü Aysun Yiğitsoy, Müdür Yardımcısı Kadri Güvenç, Rehber Öğretmen Melike Pamukçu ile öğrenciler; Dilan Sisu,Cem Ata Türkyılmaz, Delfin Yalçın, Pelin Sünkar, Irmak Yılmaz, Muhammet Ağça Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ederek, hazırladıkları kuş evlerini tanıttılar.

Öğrencilerin örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Hem ihtiyacı olan hastalara yardım ediyor, hem de çevreye ve ekolojik dengenin sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyorsunuz. Ülkemizde ve Trakya’da kanser vakalarının bu kadar çok artmasının en büyük sebeplerinden biri de ekolojik dengenin bozulmasıdır. Siz bu anlamda hem halk sağlığına, hem de çevre sağlığına katkıda bulunuyorsunuz” diye konuştu.

KUŞ EVLERİ KENT ORMANINDA KULLANILACAK

Öğrencilerin hazırladıkları kuş evlerinin en iyi şekilde değerlendirileceğini ifade eden Gürkan, “Orman Su İşleri Bakanlığı’na ait olan ve söğütlük olarak da bilinen Kent Orman’ı geçen yıl taşkınlardan dolayı çok fazla zarar gördü, uzun bir süredir de halkın kullanımına kapalı.  Orman Su İşleri Bakanlığı ile anlaşma yaptık, burayı 29 yıllığına Edirne Belediyesi’ne alacağız. Orasını düzenleyeceğiz, temizleyeceğiz  bu kuş evlerini de oraya koyarak, öğrencilerin bu duyarlılığına da katkıda bulunmuş olacağız. ” dedi.

Öğrenciler de Başkan Gürkan’a projelerine destek olduğu için teşekkür etti.