SU KESİNTİSİ ŞİKAYETLERİNİN YÜZDE 75’İ DONAN SAYAÇLAR

2017-01-13 09:09:41
SU KESİNTİSİ ŞİKAYETLERİNİN YÜZDE 75’İ DONAN SAYAÇLAR

Edirne’yi etkisi altına alan aşırı soğuk hava ve kar yağışının ardından gelen ‘sularımız kesildi’ şikâyetlerinin ekipler tarafından değerlendirildiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu şikayetlerin yüzde 75’inin donan sayaçlardan kaynaklı olduğunu söyleyerek, vatandaşların sayaçlarını soğuktan korumaları için önlem almalarını istedi.

31 Aralık 2016 akşamı Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı ve fırtına nedeniyle yaşanan plansız ve ani elektrik kesintilerinin Paşaçayırı Mevkii’nde bulunan 13 pompadan 7 tanesinin zarar görmesine neden olduğunu anlatan Gürkan, zarar gören pompaların ekipler tarafından onarıldığını söyledi.

Pompaların zarar görmesinden dolayı bu süre zarfında bazı mahallelere ve şehrin yüksek kesimlerine su verilemediğini ifade eden Gürkan, “4 Ocak 2017 tarihinde başlayan kar yağışı sırasında; Kıyık Semti’nin 4 sokağında su yok şikayetleri ile karşılaştık; Göçmen, Tabya, Değirmen ve Bağlar sokakta. Ekiplerimiz onlarca kez bu 4 sokağa giderek, kontrol ettiler. Bu sokaklarda yaşadığımız 2 sorunumuz oldu. Hemşehrilerimiz tesisatları donmasın diye 24 saat boyunca suları açık bırakıyor, bu depolardaki suyun düşmesine neden oldu. Gelen şikayetlerin yüzde 75’inin su okuma saatlerinin, sayaçlarının donmuş olmasından kaynaklı. Ayrıca bizim de ihmalimizin olduğu noktalar oldu. Kıyık’ta 800 bin litrelik depomuz var. İsale borularının bir kısmı çelik boru, onlarda donma tespit ettik. Bu dört sokağın dışında su sıkıntımız olmadı” dedi.

Gürkan, su sıkıntısı yaşayan vatandaşların yaşadığı sorunları Edirne Belediyesi’ne iletmelerini isteyerek, “Vatandaşlarımızın sayaçlarını soğuktan koruyacak bir şekilde sarmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.