SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE EĞİTİM

2017-03-14 09:12:54
SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE EĞİTİM

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve İş Güvenliği Birimi tarafından Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeline hizmet içi eğitim verildi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve İşyeri Hekimi Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Ocak 2017’den bugüne kadar Türkiye’deki iş kazalarından 267 kişinin öldüğünü söyledi.

Belediye personelinin daha sağlıklı ortamda çalışmasını sağlamak, iş yerinde alınması gereken önlemler hakkında farkındalık yaratmak adına “Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı ve İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı” ile “İş Kazalarının Sebepleri ve Korunma Prensipleri” konulu eğitimlere devam ediyor.

Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeline yönelik verilen eğitimlerde konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, çarpıcı rakamlar açıkladı. Ocak ayından itibaren Türkiye’de yaşanan iş kazalarında 267’yi kişinin öldüğünü dile getiren Tanrıkulu, “Bu inanılmaz bir rakam. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar iş cinayeti olan, iş kazası olan bir ülke yok. Birinciyiz. Trafik kazalarında da ikinciyiz. Şimdi ben bu iş sağlığı ve güvenliği meselesinde 1997 yılından beri çalışıyorum” dedi.

Personeli kurallara uymak ve kendi güvenlikleri için gereken önlemleri almaları konusunda uyaran Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi kurduk. Gerçekten büyük emek sarf ediyoruz. Hedefimiz sizleri bilinçlendirmek ve daha güvenli ortamda çalışmanızı sağlamak. Ama bunda en büyük görev de sizlere düşünüyor. Kendi güvenliğiniz için önlem almayı unutmayın. ‘25 yıldır burada çalışıyorum bana bir şey olmaz’ demeyin. Böyle şeyler bir kere olur, o zamanda çok canınız yanar. Önemli olan bu tür olayları yaşamadan bilinçlenmek. Edirne Belediyesi olarak sizlerin sağlıklı bir ortamda çalışması bizler için en temel prensipler arasında yer almaktadır. Hepiniz bizim için çok değerlisiniz” diye konuştu.

İş Güvenliği Uzmanı Endüstri Mühendisi Özgür Cengiz de eğitim seminerinde; personeli olması muhtemel iş kazaları konularında bilgilendiridi.