SUMMERFEST İLE MUHTEŞEM BİR HAFTA SONU

“Edirne ve Nesebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazineleri’nin Tanıtılması” projesi kapsamında Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Edirne SummerFest’ isimli festivalle Edirneliler, muhteşem bir hafta sonu yaşadı. Festival, Türk-Bulgar ezgileri ve iki kültüre ait dans gösteriyle renkli görüntülere sahne oldu.

2018-05-14 12:05:41
SUMMERFEST İLE MUHTEŞEM BİR HAFTA SONU

Edirne Belediyesi’nin Bulgaristan’ın Nessebar Belediyesi ile ortak olarak Interreg IPA Sınır Ötesi İşbirliği BG- TR Programı’nın mali desteği ile uygulamakta olduğu CB005.21.128 numaralı ‘Edirne ve Nesebar’ın Tarihi Kültürel ve Turistik Hazineleri’nin Tanıtılması’ isimli proje kapsamında ‘Edirne SummerFest’ isimli festival düzenlendi.

11-12 ve 13 Mayıs 2018 tarihlerinde Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen ‘SummerFest Edirne’ isimli festivalde her iki şehir de kendi kültürlerine ait performans sergiledi. Dans ve müzik gruplarının sergilediği gösterilerle Edirne; eğlenceli bir hafta sonu yaşadı.  Proje kapsamında hazırlanan bez çanta, önlük, yelpaze, elma şekeri ve limonatalar halka dağıtıldı.

Festival, 11 Mayıs Cuma Günü 18.00 ile 20.00 saatleri arasında Trakya Üniversitesi Absolutely Nothing isimli rock müzik grubunun konseriyle başladı.

12 Mayıs Cumartesi Günü ise rekor ciğer denemesi ardından festival alanına gelen 2 adet bando grubu festival başlangıcı öncesinde bir konser verdi.  Saat 14:00’te  Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile başlayan “Summerfest Edirne” Trakya Üniversitesi Modern Dans Topluluğu, Balkan Hattı Müzik Grubu, Folklor Grup Bulgarka, Folklar Grup Makedonya ve Şarkılar Korosu Mesambria’nın performanslarına sahne oldu. Nessebar Belediyesi’nden şehrimize gelen grup Türk müzik ve danslarına eşlik ederken, Bulgaristan gruplarının performansları sırasında da Edirneliler,  danslara katılarak halay çekti. İki kültürün kaynaşmasının hedeflendiği festival, üçüncü günü  Folklor Grup Bulgarka, Folklar Grup Makedonya, Yunan Şarkıları Korosu Mesambria ile devam etti. Ekipler, Edirne Belediyesi Kent Ormanı’na gelen ziyaretçilere neşeli saatler yaşattı.