‘SUYUN İZİNDE MİMAR SİNAN’ FOTOĞRAF YARIŞMASI

2017-03-03 10:01:07
‘SUYUN İZİNDE MİMAR SİNAN’ FOTOĞRAF YARIŞMASI

Edirne Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, EFOD ve Trakya Üniversitesi ile birlikte 429'uncu Mimar Koca Sinan'ı Anma Etkinliği çerçevesinde, “Suyun İzinde Mimar Sinan”  temalı fotoğraf yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya son katılım tarihi ise 30 Mart Perşembe Günü Saat:16.00’dır.

Mimar Sinan eserlerinin, özelliklede su yolu yapılarının yeni bir açıdan, yeni bir bakışla yorumlanması, değerlendirilmesi ve topluma sunulması amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasına fotoğraf çeken, çekmeyi seven tüm amatör fotoğrafçılar ile mimarlık öğrencileri katılabilecek.

Her yarışmacının en fazla 5 eserle katılabileceği fotoğraf yarışmasında fotoğrafların orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemesi gerekmektedir.

Yarışmaya katılmak isteyenler, eserlerini  “Suyun İzinde Mimar Sinan Fotoğraf Yarışması" başlığı ile birlikte rumuz yazılmış olarak, 30/03/2017 perşembe günü saat 16:00'ya kadar "Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Yarışmada seçici kurul tarafından belirlenen birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL, 3 adet mansiyon ödülüne 250 TL, 20 adet sergileme ödülünü kazanana da 100 TL  para ödülü verilecek. Aynı zamanda EFOD desteği ile ilk üç ödül ve üç mansiyon ödül sahibi de EFOD Temel Eğitim Fotoğraf Kursu’na ücretsiz olarak katılabilecek.

Jüri 3 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 13:00'de TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği'nde toplanacak. Basın açıklaması, ödül töreni ve sergi açılışı ise 6 Nisan 2017 Perşembe günü saat 10:00'da Edirne Belediyesi Yeni Nikah Salonu'nda yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler şartnameye www.edirne.bel.tr  ile http://www.mimarist.org adreslerinden ulaşabilir.