TEM’DE BEKLEYEN MÜLTECİLERE BELEDİYEDEN YARDIM

2015-09-15 12:07:57
TEM’DE BEKLEYEN MÜLTECİLERE BELEDİYEDEN YARDIM

Edirne Belediye Başkanlığı, Yunanistan’a geçme umuduyla TEM Otoyolunda bekleyen Suriyeli mültecilere su ve kumanya yardımda bulundu.

Yunanistan’a geçmek umuduyla Edirne’ye gelen mülteciler, güvenlik güçlerinin geçişlerine izin vermemesiyle TEM otoyolunda bekleyemeye başladılar. Zor şartlar altında, sıcağın altında bekleyen ve aralarında küçük çocuklarında bulunduğu mültecilere Edirne Belediye Başkanlığı insani yardımda bulundu.

Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ve Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Suriyeli mültecileri 800 adet kumanya yardımı ile bin adet içme suyu yardımında bulundu.

Zabıta Komiseri Savaş Çerkez, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla burada bulunan mültecilere insani yardımda bulunduk. Temizlik ihtiyaçlarını gidermeleri için de bir tankerle su yollayacağız. İhtiyaçlar doğrultusunda yardımlarımız devam edecek” dedi.

Yardım alan mülteciler “Edirne’nin başkanına teşekkür ediyoruz. Ondan Allah razı olsun” dediler.