TÜRK FUTBOLUNUN BAŞPEHLİVANINA ALTIN KEMER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘Hedef 1 Milyon Üye’ projesi kapsamındaki ilk Edirne’ye yapılacak olan Fenerbahçe Evleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde Edirne Belediye Başkan Recep Gürkan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a ‘Türk Futbolunun Başpehlivanı’ diyerek minyatür altın kemer hediye etti.

2017-11-29 13:00:06
TÜRK FUTBOLUNUN BAŞPEHLİVANINA ALTIN KEMER

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün dev projesi Hedef 1 Milyon Üye kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında yapılması planlanan Fenerbahçe Evleri’nin ilki Edirne’de kuruluyor. İlk alınan arsalardan olan merkeze 9 kilometre uzakta İskender Mahallesi'ndeki 15 bin 500 metrekarelik arazide kurulacak Fenerbahçe Evi için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Aziz Yıldırım’ın Türkiye’nin her bir noktasına Fenerbahçe Tesisleri yapmak için bir proje başlattığını ve bu proje kapsamındaki ilk tesisin ise Edirne’ye yapıldığını söyledi. Edirneliler olarak bundan gurur duyduklarını ifade eden Gürkan, “       Fenerbahçe gibi ülke sınırlarını aşmış, dünya çapındaki bir marka değeri olan bir kulübün bir kentte tesisin olması, kent için değerli bir avantajdır. Edirne nüfus olarak  küçük bir kent olarak görülebilir ama özgün ağırlığı çok büyük olan değerli ve anlamlı bir kenttir. Tüm dünyada turizm trendlerini takip eden kurumlar vardır. 2 hafta önce euromonitor turizm verilerini yayınladı. Tüm dünyada en çok turist çeken 100 şehir listesinde Türkiye’den 4 şehir var. İstanbul, Antalya, Artvin ve Edirne var. 2016 verileri ile o şehirde 24 saat kalma raporuna göre Edirne tüm dünyada 68. Sırada” ifadelerine yer verdi.

“GÜNEŞİ HEDEFLİYORUZ”

Aziz Yıldırım’a seslenerek yapılan yatırımın ve yatırım yapılan Edirne’nin doğru bir kent olduğunu ifade eden Gürkan, “Fenerbahçe gibi bir kurumun Edirne’de tesisi olması 2 milyon 845 bin turistin daha da yukarılara çekilmesine neden olacaktır. Bu sadece Edirneli Fenerbahçelilere değil, Edirne’de yaşayan her takıma mensup tüm Edirnelilere katma değer yaratacak. Fenerbahçe nasıl 10 Kasım’da Anıtkabir’e akıyorsa, Edirne’de de bu kucaklayıcılığını göstermiş olacak. Bunun için gerçekten değerli başkanımızla gurur duyuyoruz. Edirne’de yapılacaklar bununla sınırlı değil. Turist sayısını 10 milyona çıkartmak hedefimiz. Hayalleri olmayanın hedefleri de olmaz. Belki 10 milyon olmaz belki 8 milyonda kalır ama biz Güneşi hedefliyoruz ama ıskalasak bile yıldızlara mutlaka ulaşacağız” dedi.

1 Milyon Üye Projesi’nin başlangıç noktasının Edirne olduğunu ifade eden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım DE, “Edirne’den Kars’a Sinop’tan Antalya’ya ve Türkiye’nin her toprağını kapsayacak şubelerinin kurulduğu yerde Fenerbahçe Evleri yapacağımızı 1 milyon projesine başlarken söz vermiştik. Ve ilkini de burada başlatıyoruz. Önce Edirne Belediye Başkanımız Recep Bey’i dün akşam almış olduğu ödülden dolayı kendisini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübüne verdiği tüm desteklerden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür eden Yıldırım, “1 milyon üye projesiyle halkı kulübün içine sokarak, demokrasiyi yaşatarak kulübün büyümesini sağlamak istiyoruz. Buna da sosyal yönden bugün burada başlangıcını yaptığımız Fenerbahçe Evleri’yle de destek olmak istiyoruz. Hayırlısı olsun diyorum. Edirne’ye katkısı olacaktır. Fenerbahçe bir markadır. Marka değerini  iyi biliyoruz. Edirne’de Türkiye’nin daha Osmanlı’dan beri gelen büyük bir şehridir. İkisinin burada bir yerde birleşmesi, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a Kırkpınar’ı simgeleyen minyatür altın kemer hediye etti. Gürkan, “Edirne, Selimiye Camii ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Edirne, yağlı güreşlerin olimpiyatı olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile bir marka. Geçtiğimiz yıl 2199 pehlivan güreşti. Bu bir dünya rekoru aynı zamanda. Kırkpınar’da başpehlivan olan pehlivanda 1 yıl boyunca Türkiye’nin başpehlivanı sayılır. Geleneği öyledir. 3 yıl üst üste başpehlivan olan pehlivan altın kemerin ebedi sahibi olur. Aziz Yıldırım’a her 3 yıl için altın kemer versem, hesapladım belediye olarak batıyoruz, çok 3 yılı var çünkü. Başkanımıza Türk Sporunun, Türk futbolunun başpehlivanı olarak altın kemerin minyatürünü veriyoruz. Bende Edirne Belediye Başkanı olarak Kırkpınar’ın ev sahibi olarak altın kemeri taktim etmekten mutluluk duyarım” dedi.

Aziz Yıldırım da Gürkan’a üzerinden Recep Gürkan yazan 22 numaralı Fenerbahçe forması takdim etti.       Temel atma töreni kurban kesiminin ardından son buldu.