'VATANA KURBAN OLANA KURBAN OLAYIM' KAMPANYASI

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, Kurban Bayramı’nda kurban kesemeyen şehit ve gazi yakınlarına ulaştırılması amacıyla ‘Vatana Kurban Olana Kurban Olayım’ temalı kampanya başlatıldı.

2017-08-10 08:40:39
'VATANA KURBAN OLANA KURBAN OLAYIM' KAMPANYASI

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan kampanya kapsamında dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Jandarma Komutanı Yarbay Alparslan Doğan ve şehit yakınları katıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, kampanyaya ciddi bir katılımın olacağına inandığını söyledi. Edirne'de yaşayan vatandaşların vatanını, bayrağını ve devletini sevdiğini belirten Vali Günay, “Edirneliler Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkan, gerçekten değerli insanlar. Ben vatan sevgisinin ne olduğunu Edirne'de daha iyi anladım” diye konuştu.

GÜRKAN, GEÇEN YIL 80 KURBAN ŞEHİT AİLELERİNE ULAŞTI

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin her konuda olduğu gibi "kurbanlık" konusunda da nakdi yardım kabul etmediğini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da konuşmasında , “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen kampanya kapsamında 80 kurban şehit ailelerinin evlerine ulaştı. Bu kampanyaya destek verenler bir kurbanı kendileri alarak, Şehit Aileleri Derneği üzerinden ailelere iletebiliyor. Kurbanın parasını bankaya da yatırabiliyor. Kampanyanın sloganına da kurban olmamak mümkün değil. Vatana kurban olana kurban olayım. Biz de bu toprakları bize vatan yapmak için aziz vatanımızı korumak için, gözünü kırpmadan kendini feda eden bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz ” dedi.

HEDEF 120 AİLE

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi de kurbanlık koç bedelinin 750 lira, kurbanlık dana hissesinin ise bin lira olduğunu söyledi. Çiftçi, bu yıl 120 aileye kurban kesmeyi hedeflediklerini belirtti.

Çiftçi, kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşların 0284 212 72 25 / 0544 603 93 88 ve 0543560 46 48 numaralı hatlardan bilgi alabileceklerini söyledi.