“YEMEK YİYEMEYECEĞİM LOKANTA, KAFE YOK”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, bir kurum müdürünün yerel yönetimin yeterince hijyen ve gıda denetimi yapmadığı dair sözlerine tepki göstererek, “Edirne’de yemek yiyemeyeceğim lokanta ve kafe yok. Çünkü ben denetliyorum” dedi.

2018-07-02 10:52:22
“YEMEK YİYEMEYECEĞİM LOKANTA, KAFE YOK”

Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, makamında basın toplantısı düzenleyerek, bir kurum müdürünün yerel yönetimin yeterince gıda ve hijyen denetimi yapmadığına dair söylemlerine tepki gösterdi.

Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi olarak, Edirne Halkı’nın temiz gıda maddelerine ulaşabilmeleri için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi olarak 3 ayrı ekiple çalışıyoruz. İlk ekip fırınlar, ikinci ekip marketler ve üçüncü ekiplerimiz lokantalar konusunda uzmanlaştılar. Bir kurum müdürü yerel yönetimin hijyen ve gıda konusunda yeterli denetim yapmadığına dair bazı söylemlerde bulunmuş. Bu beni çok üzdü. Çünkü haketmediğimizi düşünüyorum. Arkadaşlarımdan 6 aylık bir liste istedim. 15 sayfayı bulan bir liste geldi elime. 6 ay içinde rutin olarak yapılan denetimler bunlar” diye konuştu.

Söz konusu denetimlerin Ramazan Ayı’nda, Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri’nde de artarak devam ettiğini belirten Tanrıkulu “Benim yemek yiyemeyeceğim hiçbir lokanta, hiçbir kafe yok. Ben denetliyorum çünkü. Kırkpınar’da açıkta satılan gıdalarda sıkıntılarımız vardı. Belediye Başkanı Recep Gürkan göreve başladıktan sonra onu da çözdük. Gıda ile ilgili, hijyenle ilgili sorunumuz yok.  Bu şehirde 10-15 yıldır bir zehirlenme ya da bir hijyen sorunu olmadı” dedi.

Edirne Belediyesi olarak Edirne’nin bir turizm kenti olmasını istediklerini belirten Tanrıkulu, “Bu hedefle de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yetkili ve etkili insanlar bir konuyu konuşmadan önce söyleyeceklerinin şehre zarar verip, vermeyeceğini düşünmeli” şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanlığı’nın organizasyonuyla 09-15 Temmuz 2018 tarihlerinde 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin düzenleneceğini ve Edirne’nin yine binlerce kişiyi ağırlayacağını anlatan Tanrıkulu, “Kırkpınar’a gelen misafirlerimiz tüm lokantalara, ciğercilere, köftecilere gönül rahatlığı ile gidebilir. Kırkpınar’da yapılan denetimleri daha da arttırıyoruz. Çevirmecileri, orada açıkta satılan tüm gıdaları denetliyoruz. Açıkta gıda satışının da yapıldığı Sarayiçi’nde günde iki kez denetim gerçekleştiriyoruz. Hijyenle ilgili hiçbir sorun yok.  Ekiplerimizin tümü uzman kişiler. Biz hem denetliyoruz hem de esnafımızı hijyen konusunda eğitiyoruz. Edirne, gıda konusunda, hijyen konusunda Kırkpınar’a hazır” dedi.