“Yemişhanı Kapanı, Edirne için bir değer”

Edirne Belediyesi UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğlu, Yemişhanı Kapanı kazı çalışmaları hakkında esnafı bilgilendirdi.

2015-03-18 15:11:00
“Yemişhanı Kapanı, Edirne için bir değer”
UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğlu ve UNESCO Alan Yönetimi Asistanı Sibel Kıyak, Selimiye Camii çevresinde bulunan esnafla birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Esnafın sorularını yanıtlayan Şamiloğlu, esnafın kazı çalışmaları süresince esnafın endişe duymamasını belirtti. Yusuf Şamiloğlu, geçmiş yıllarda bir yarışma düzenlendiğini belirterek, bu yarışmada birinci gelen projenin uygulanmayacağının altını çizdi. Şamiloğlu, “Belediye dükkânlarının yıkılmayacaktır. Esnafımızın mağduriyetini en kısa sürede gidermek istiyoruz. Ancak burada tescilli bir tarihi bir yapımız var. Onu yol sayamayız. Yemişhanı Kapanı’nı ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu Edirne’miz içinde bir kazanç olacaktır. Selimiye’nin siluetini de asla bozmayacaktır. Kazı çalışmaları nasıl ilerleyecek ve sonucunda nelere ulaşacağız birlikte göreceğiz. Ayrıca burası Osmanlı döneminde bir ticaret merkezi imiş. Bizler 1976’dan sonra meydan haline getirmişiz bunu da unutmama gerekir.” dedi.