YILDIRIM VE YENİİMARET’DEKİ SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

2015-07-09 12:29:10
YILDIRIM VE YENİİMARET’DEKİ SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Edirne Belediye Başkanlığı’nca, Yeniimaret ve Yıldırım Mahallelerinde yıllardır özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına çözüm getirildi.

Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince, yıllardır Yeniimaret ve Yıldırım Mahallerinde, özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün yaptıkları çalışmalar neticesinde çözüldü.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde Sarayiçi Tunca Nehri altından yatay sondaj ile 110 mm HDPE İçme suyu borusu geçirerek, bu boruyu içme suyu şebekesine bağladı.

Ayrıca ekipler Yıldırım Taşbahçe’de yaptıkları zemin etütleri sonucunda açtıkları derin su kuyusunda yaklaşık 10 litre/saniye su buldu.

Burada bulunan suyun, yapılacak olan analizlerin ardından, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak çıkarıldığı takdirde Edirnelileri kullanımına sunulacağı bildirildi.