YOL BİSİKLET ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

2015-09-07 08:54:36
YOL BİSİKLET ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Edirne Belediyesi, Edirne Valiliği, Bisiklet Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Edirne Bisiklet Kulübü Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Yol Bisiklet Şampiyonası’ sona erdi. Renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada Genç Erkekler Yol kategorisinde Türk Milli Takımı etabı birinci bitirerek şampiyon oldu.

Edirne’de 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen Yol Bisiklet Şampiyonası’na Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Moldova, Güney Kıbrıs Rum kesimi, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Romanya ve Kosova’dan bisiklet takımlarının sporcuları katıldı.

Şampiyonun ilk gününde bisikletçiler, 11 ve 23 kilometrelik zamana karşı iki ayrı kategoride ter döktü. Şampiyonanın ikinci gününde ise 132 kilometrelik etapta bisikletçiler birinci olabilmek için yarıştı.

Yıldız Bayanlar’da Türkiye’den Beyza Topçu birinci, Kezban Koyun ise ikinci oldu. Genç Bayanlar Yol Kategorisi’nde ise Ayşe Çakır da birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. 132 kilometrelik en uzun parkur olan Genç Erkekler Yol yarışında ise Türkiye Genç Erkek Milli Takımı’ndan Batuhan Özgür birinciliği elde etti. Bulgaristan Milli Takımı’ndan Genov Nikolay  ikinci olurken, üçüncülüğü ise,  Türk Milli Takımı’ndan Alihan Demirbağ aldı.

Şampiyona’nın ardından açıklanan sonuçlara göre Türk Milli Takımı Erkekler Yol kategorisinde de takım halinde birinci oldu.

Şampiyonadaki başarı elde eden sporcuları Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, tebrik etti.