YOLA EDİRNESPOR’LA DEVAM KARARI ALINDI

2015-05-18 10:24:19
YOLA EDİRNESPOR’LA DEVAM KARARI ALINDI

2011 yılında kurulan ve 4 sezondur Edirne futbolunu Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden Edirnespor GK bugün yaptığı genel kurul ile kapanma kararı aldı.

Edirnespor GK tesislerinde yapılan ve divan başkanlığını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, divan üyeliklerini ise Kadir Sünnetçiler ve Hasan Sanal’ın yaptığı genel kurulda 3/2 çoğunluğun bulunduğu görülerek genel kurul başlatıldı.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından geçtiğimiz sezonun bütçesi okunarak tümü oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurullarına hiçbir aday çıkmayınca tüzüğün 20.maddesi gereği kulübün feshedilmesi maddesine geçildi.

Divan Başkanı Recep Gürkan, bu madde oylanmadan önce, “Hristiyanlar kilisede nikah kıyarken papaz ‘Bu evliliğe karşı olan var mı? Varsa şimdi konuşsun ya da sonsuza kadar sussun’ dermiş. Onun şimdi şimdi Edirnespor GK’nın fesh edilmesi konusunda görüşü olan varsa konuşsun, burada konuşmayacaksa bir daha bu konu üzerine konuşulmasın” dedikten sonra oylamaya geçildi ve oy birliği ile kulübün fesh edilmesi kararlaştırıldı.

Divan Başkanı Recep Gürkan karardan sonra “Oylama öncesi görüşümü açıklamak istemedim. Ama en doğru kararı verdiniz. Doğrusu şehrin yoluna tek takım ile devam etmesiydi. Edirnespor GK çok değişik bir ortamda kuruldu. O dönem için doğru bir karardı. Ayrıca şehre ayrı bir renk ve heyecan kattı. Ama bugün artık yeni bir döneme giriliyor. Şehrin tek vücut tek takım halinde daha büyük başarılara imza atması gerekiyor. O yüzden de Edirnespor 1966 çatısı altında birleşme kararı alındı. Herkese hayırlı olsun” dedi. Gürkan ayrıca son günlerde yaşanan takımın renkleri konusundaki spekülasyonlara da “Kırmızı-Beyaz renkleri ben belirlemedim. Ben yapılan toplantıda sadece öneri getirdim. Mavi-Beyaz, Mavi-Siyah, Yeşil-Beyaz, Sarı-Kırmızı konusunda bir anlaşmazlık vardı. Kırmızı-Beyaz renk ile bir konsensüs sağlamayı düşündük. Benim Fenerbahçeli olmamdan ötürü sarı-kırmızı renklere karşı olduğum söyleniyor. Bu tamamen bir sivri zekalılıktır. Ben Galatasaray’ın sarı-kırmızı rengiyle Edirnespor’un sarı-kırmızısını ayırd edemeyecek bir insan mıyım? Benim için bu aşamada renklerin hiçbir önemi yok. Ben başarıya bakarım. Bu takımın artık başarılı olması lazım ve hepimiz bunun için elimizi taşın altına sokuyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirnespor 1966 çatısı altında birleşilecek olsa da yeni oluşumun eski oluşum olmayacağı, yeni bir kulüp yapısı ve anlayışının doğacağını belirterek “Şimdi 1966 yılında kurulana Edirnespor yeni yönetimini seçecek. Ama bu bildiğimiz klasik Edirnespor olmayacak. Kökleri olan, geçmişine sahip çıkan bir kulüp olacak ama yeni bir anlayışla, yeni bir oluşumla çalışılacak. Şimdi bu söyleyeceklerimden kim alınır bilmem ama yeni Edirnespor’da görev alacak olan arkadaşlarımız ceplerini doldurmayı değil, kulübün başarısını düşünecekler. Zaten bu oluşumda görev yapacak arkadaşlarımız ceplerinden harcadıkları paralarla bunu herkese gösteriyorlar. Ortak paydamız başarı olacak. Alınan karar hepimize hayırlı olsun” dedi.

Şimdi 20 Mayıs Çarşamba günü Edirnespor (1966) genel kurulunu toplayacak ve yeni yönetimini seçerek yeni sezonda şampiyonluk için çalışmalarına başlayacak.