AMATÖR SPORA 124 BİN 500 TL MADDİ DESTEK
"Edirne Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren 46 amatör spor kulübüne toplamda 124 bin 500 TL maddi yardımda bulunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, hayata bakışımız farklı olabilir. Bunlar bizim kişisel değerlerimiz ama Edirne söz konusuyla ister salonu sporu, ister saha sporu yeter ki spor olsun; gençlerimiz yeter ki spor yapsın düşüncesiyle elimizde, kasamızda, teknemizde ne varsa sizlerle paylaştık" dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amatör spor kulüplerine 5 yıldır verdiği maddi desteğe devam etti. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya gelen Gürkan, 46 amatör spor kulübüne toplamda 124 bin 500 TL maddi yardımda bulundu.
Yaklaşık 5 yıl önce bir kafede amatör spor kulüpleri ile bir araya geldiğini hatırlatan Gürkan, “Kaç kulüp vardı, hatırlamıyorum ama onlara ‘Bana sorunları anlatın’ dedim. O zaman belediye başkan adayıyım. Onlar da anlattılar. Ben iş yapmanın iki yöntemi olduğuna inanırım. Bir, bilir yaparsınız. İki, bilmiyorsanız bilene yaptırırsınız. Benim çok sporcu kişiliğim falan yok, spordan da çok anlamam. Hatta hiç spor yapmadım desem yalan olmaz. İki kez spor yapmaya kalktım. Birinde çok eski yıllarda okul müdürüydüm. Okulda eski bir basketbol potası buldum. Onu kurdum. Çok biliyoruz ya çocuklara basketbol oynamasını göstereceğiz. Gösterirken sol ayak bileğim döndü, kırıldı, ameliyat oldu. Bunun üzerinden yıllar geçti. Bu kez Milli Eğitim’deyim, halı saha o zaman çok meşhur. Halı sahaya gittik. Oynarken arkadaşlardan biri sağ ayak bileğime vurdu. Ameliyat olmadık ama 25 gün alçıda kaldık” diye konuştu.
Bütün spor hayatının bundan ibaret olduğunu belirten Gürkan, “Ama şunu çok iyi biliyorum; sağlıklı yada sağlığına kavuşmak isteyen herkesin spor yapması lazım. Ama spor sadece bir fizik işi değil, sporun en değerli tarafı bana göre insanları birbiriyle uyum içerisinde bir ekip ruhuna yönlendirmesi. Yanlış, zararlı, kötü alışkanlıklardan kurtarması, korumasıdır. Özveriyi, fedakarlığı, mücadeleyi öğrenmesidir. Bunu bir eğitimci olarak söylüyorum, insan psikolojisini, pedagojiyi bilen biri olarak söylüyorum. Bu birçok okulda veremeyeceğiniz bir eğitim. Okullar sadece akademik bilgi veriyorlar ama bunları okullarda vermek mümkün değil. Bunları ancak ve ancak sizin gibi amatör spora gönül vermiş; kendi zamanını; kendi çocuklarının, ailesinin zamanını, kendi cebinden parasını harcayan insanların gönülden yaptığı hizmetlerle sürdürebiliyoruz” ifadelerine yer verdi.
5 yıl önceki ilk toplantının kendisine bir rota çizmesini sağladığını belirten Gürkan, “Ve o gün dedim ki; belediyenin bütçesinden amatör spor için ayrılan payı herkese eşit olarak dağıtalım. Ama bu eşitlik A kulübüne ne veriyorsan; B kulübüne de onu verelim değil; eşitlik denklikle ilgilidir. Mesela burada çok tartışması da oldu. Bir arkadaşımız burada bir branşta spor öğretmenliği yapıyor. Talebelerden ücret alıyor, hiçbir takım, müsabaka yok, hiçbir faaliyet yok. Bu amatör spora bir hizmet midir? Yoksa herhangi bir ticari faaliyette bulunmak mıdır? Ben ikincisi olduğuna inanıyorum. Ama az yada çok sporcusu var. İyi kötü bir takım çıkartıyor, mücadele ediyor, ter akıtıyor, yarışmalara katlıyor. Bazen başarılı oluyor, bazen olamıyor. Ama ortada bir mücadele var. Bunu ayakta alkışlıyorum. O yüzden bütün ekiplerimize, bütün kulüplerimize ASKF aracıyla ihtiyacımız var. Neden ASFK, çünkü bir arada olmaya ihtiyacımız var. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, hayata bakışımız farklı olabilir. Bunlar bizim kişisel değerlerimiz ama Edirne söz konusuyla ister salonu sporu, ister saha sporu olsun gençlerimiz, çocuklarımız yeter ki spor yapsın düşüncesiyle elimizde, kasamızda, teknemizde ne varsa sizlerle paylaştık. Bundan sonraki 5 yıl da beraber devam edeceğiz” dedi.