AİLE İÇİ VE KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI
"Aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla ilgili kuruluşların katılımıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de Aile İçi Ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.
Edirne Valisi Ekrem Canalp Başkanlığında Valilik Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, İl Jandarma Komutanı Alpaslan Doğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve İl Müftüsü Emrullah Üzüm katıldı.
"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı" ile Edirne Valiliği'ne verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığınca tüm illerde eş zamanlı yapılması planlan toplantıda aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kurumların bu yılki verileri değerlendirildi. Toplantıda mevcut duruma ilişkin de analizler yapıldı.
İl ve ilçelerdeki Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirildi. Şiddet Önleme Merkezi'ne polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde eylem planı haline getirilmesi kararlaştırıldı.