KARAAĞAÇ’TA SANAT RÜZGÂRI ESECEK!

16.10.2024
"

Sanatın, barışın ve özgürlüğün kalbi bu hafta sonu Karaağaç’ta atacak. “Karaağaç’ta Sanat Var” etkinliği ile kentin kültürel kimliğine yeni bir soluk getirmeyi ve sanatı her yaştan vatandaşla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Sanat, barış ve özgürlük için tüm vatandaşlarımızı Karaağaç’a davet ediyorum” dedi.

 

Edirne Belediyesi, 18-19 Ekim tarihlerinde Trakya Üniversitesi Karaağaç Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenleyeceği “Karaağaç’ta Sanat Var” etkinliğiyle şehrin kültürel zenginliklerine yeni bir boyut katmaya hazırlanıyor.  İki gün boyunca sürecek sanat şöleni, hem şehrin tarihsel dokusunu sanatsal etkinliklerle birleştirecek hem de her yaştan sanatseveri bir araya getirecek.

 

 “Karaağaç’ta Sanat Var” etkinliği 18 Ekim Saat: 14.00’de Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde başlayacak, 2 gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

 

HER YAŞTAN KATILIMCIYA HİTAP EDEN ATÖLYELER VE GÖSTERİLER

 

Ebruli, origami, resim, heykel ve Edirnekari gibi geleneksel ve modern sanat dallarının buluşacağı atölyelerin yanı sıra, müzik ve dansın coşkusuyla renklenecek sahne gösterileri de etkinlikte yer alacak. Çocuklardan yetişkinlere, sanatseverler için çeşitli atölyeler, stantlar ve sergiler hazırlanacak. Edirneli yazarların katılımıyla düzenlenecek imza standı, şehir hafızasını yansıtan fotoğraf sergisi ve Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Standı ile etkinlik alanı dolu dolu bir sanat şölenine dönüşecek.

 

SANATLA DOLU SAHNE PERFORMANSLARI

 

Etkinlik boyunca, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası, Meriç Dans Grubu, Modern Dans Grubu ve Şehir Tiyatrosu’nun sahne alacağı gösterilerin yanı sıra, 100. Yıl Cumhuriyet Destanı Şiir Dinletisi, Bando Konseri, Kervan Yolda Dizilir Grubu Konseri, Edirne Belediyesi Meriç Ritim Grubu, DJ Can Sarvan ve Afazi Grubu ile Karaağaç sanatın merkezi haline gelecek.

 

BAŞKAN AKIN’DAN DAVET; “SANATIN GÜCÜYLE BULUŞALIM”

 

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, tüm vatandaşları Karaağaç’ta düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Başkan Gencan Akın, “Sanat toplumları birleştirir, kültürü yaşatır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünden ilham alarak, şehrimizin her köşesini sanatla buluşturmaya kararlıyız. Sanat, barış ve özgürlük için tüm vatandaşlarımızı Karaağaç’a davet ediyorum” dedi.