BAŞKAN FİLİZ GENCAN AKIN’DAN GÜÇLÜ ÇAĞRI: “ERKEN FARK EDERSEN, ÇOK ŞEY FARK EDER

21.10.2024
"

Edirne Belediyesi ve KETEM iş birliği ile düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliği, Edirneli kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe katılan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, kadınlara destek vererek meme kanserine karşı farkındalık çağrısında bulundu.

Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar Pazarı’nda gerçekleştirilen etkinlikte belediye Sağlık İşleri Birimi hemşireleri kadınlara meme kanseri hakkında bilgilendirmelerde bulundu, kurulan standlarda hastalığın erken teşhisine yönelik yapılması gerekenler anlatıldı. Bu arada etkinliğe katılım sağlayan çok sayıda kadın da belediye sağlık işleri personeli aracılığıyla ücretsiz olarak KETEM Tarama Programı randevularını aldı.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’da etkinlikte kadınlarla bir araya gelerek herkesi meme kanseri konusunda duyarlı olmaya davet etti. Bu hastalıkta en önemli faktörün erken teşhis olduğuna değinen Gencan Akın, “Sloganımız, ‘Erken fark edersen çok şey fark eder.’ Bu hastalıkta gerçekten erken tanı çok önemli. Ben buradan tüm kadınlarımıza sesleniyorum. Lütfen sağlığımızı ihmal etmeyelim. Çünkü çok kıymetliyiz. Çok değerliyiz. Sevdiklerimizle beraber geçirecek nice günlerimiz var. Lütfen erken tanının farkındalığını hem kendimize hem yakın çevremize hissettirelim.” dedi.

Konuşmasında son günlerde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarına ve sağlık skandallarına da değinen Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Çok karanlık günlerden geçiyoruz. Kadına yönelik şiddet haberlerini son günlerde çok sık duyuyoruz. Şimdi ise hastanelerde yaşanan yeni doğan bebek çetelerinden bahsediliyor. Kapkaranlık bir insanlık suçu işleniyor gözümüzün önünde. Bizler, yerel yönetimler olarak, bu mücadelede sonuna kadar gideceğiz.” ifadelerini kullandı. Gencan Akın daha sonra etkinlik kapsamında düzenlenen aktivitelere kadınlarla birlikte katılım sağladı.

BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN VİDEOLU FARKINDALIK MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ayrıca meme kanseri konusunda sosyal medya hesaplarından paylaştığı videolu mesajda kadınlara çağrıda bulundu. Meme kanserine karşı farkındalığın hayat kurtardığını vurgulayan Başkan Akın mesajında şunları söyledi:

“Sevgili kadınlarımız, meme kanseri gerek dünyada gerekse ülkemizde kadınlar arasında en sıklıkla rastlanan kanser türlerinden. Ne yazık ki ülkemizde her yıl 15 bin kadınımıza meme kanseri teşhisi konuluyor. Bu hastalığın tedavisi mümkün ancak erken tanının önemi çok büyük. Ben Edirne Belediye Başkanı olarak ve aynı zamanda bir kadın olarak sizleri düzenli kontrollerinizi yaptırmaya davet ediyorum. Biz Edirne Belediyesi olarak sağlık hizmetleri birimimizle beraber erken tanının farkındalığını arttırmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayatımız, sağlığımız, sevdiklerimiz bizim için çok kıymetli, lütfen düzenli kontrollerimizi ihmal etmeyelim. Çok yakın zamanda sevdiğim iki arkadaşıma arka arkaya meme kanseri teşhisi konuldu ve tedavilerine başladılar. Bu hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Ancak erken tanı iki arkadaşımda da sağlıklı bir şekilde süreçlerini devam ettirmelerini sağladı. Dediğim gibi bu hastalığın tedavisi mümkün yeter ki düzenli kontrollerimizi yapalım, yeter ki bu hastalığa yakalandıktan sonra psikolojimizi sağlam tutalım ve sevdiklerimizle beraber bu hastalığın üstesinden geleceğimizi bilelim. O yüzden sizleri rutin kontrollerinizi yaptırmaya davet ediyorum. Sevgiyle kalın, sağlıkla kalın.”