EDİRNE’DE BÜYÜK ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

31.08.2024
" Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Edirne Belediyesi tarafından organize edilen coşkulu bir yürüyüşle kutlandı. Bu tarihi günün 102. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan zaferin gururuyla Edirne halkı, bir kez daha Cumhuriyet ve bağımsızlık yolunda tek yürek oldu. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, tüm Edirnelilerin bağımsızlığa ve demokrasiye sahip çıkacağını vurgulayarak, “Bizim yolumuz Cumhuriyet’in yolu, bizim yolumuz Atatürk’ün yolu. Ne Mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Edirne Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Fener Alayı düzenledi. Fener Alayına çok sayıda Edirneli katıldı. Şükrüpaşa İlkokulu önünde başlayan Fener Alayı, Atatürk Bulvarı boyunca devam etti. Edirneliler, ellerinde Türk bayrakları ve dillerinde “Yaşasın Cumhuriyet”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarıyla yürüyüşe büyük destek verdi. Coşkulu kalabalık, zaferin ruhunu ve gururunu bir kez daha yaşarken, yürüyüş Atatürk Anıtı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Edirne Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği bu anlamlı etkinlik, halkı duygulandıran anlara sahne oldu.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, burada yaptığı konuşmada, bayramların her geçen gün coşkuyla kutlanmasının önemini vurguladı, her geçen gün bayramlara olan ilginin ve Cumhuriyete olan bağlığın daha da arttığını ifade etti.

Tüm Edirne halkını büyük bir coşku ve heyecanla selamlayan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Seçim kampanyası boyunca şunu söylemiştik, Edirne Cumhuriyetine sahip çıkacak, gencine sahip çıkacak, çocuklarına sahip çıkacak,  kadınlarına sahip çıkacak, demiştik. Ne mutlu bu akşam büyük bir coşkuyla buradayız. Hepiniz hoş geldiniz! Bu güzel şehirde, 30 Ağustos zaferimizin 102. yılını kutlarken, hep birlikteyiz, hep beraberiz. Her geçen gün artan coşkumuzla, her geçen gün Cumhuriyet’e olan inancımızla hep beraber oluyoruz, zaferimizi gururla kutluyoruz. Tek ve ebedi liderimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz” dedi.  

Edirne Belediye Başkanı olarak, yegane amaçlarının kadınlara, çocuklara ve gençlere sahip çıkmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Bu yolda azim ve kararlıkla yürümeye devam edeceğiz. Her geçen gün Cumhuriyet’e ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine olan inancımız, artarak devam edecek.  Yeni nesillere bunun yolunu açmak, aktarmak da bizim en büyük sorumluluğumuz. Çünkü bizim yolumuz Cumhuriyetin yolu, bizim yolumuz Atatürk’ün yolu. Ne Mutlu Türk’üm diyene. Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bayramlarımızı her geçen gün daha büyük bir coşkuyla, daha büyük kalabalıklarla kutlayalım. Bu gece burada sizlerle olmak çok kıymetliydi. İnşallah, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da aynı coşkuyla, daha büyük kalabalıkla beraber olacağız.  30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum. ” diye konuştu.

Edirne Belediyesi’nin düzenlediği Zafer Yürüyüşü, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Edirne, bir kez daha büyük zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anarak, Cumhuriyet’in ışığında ilerleyeceğini tüm dünyaya duyurdu.