EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN KANDİL SİMİDİ İKRAMI

14.09.2024
" Edirne Belediye Başkanlığı, Mevlit Kandili vesilesiyle Saraçlar Caddesi, camiler, halk ekmek büfeleri ve kentin çeşitli noktalarında kandil simidi dağıtımı gerçekleştirdi.

Mevlit Kandili’nin manevi atmosferini hep birlikte yaşamak amacıyla, belediye tarafından toplamda 8 bin adet kandil simidi hazırlandı. Hazırlanan kandil simitleri, kentin dört bir yanında vatandaşlara ikram edildi. Halk ekmek büfeleri, muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları ve Saraçlar Caddesi'nde yapılan dağıtımlarda, belediye yetkilileri vatandaşlara kandil simidi ikram ederek, kandillerini kutladı. Saraçlar Caddesi’ndeki ikram standında Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’da bulundu.

Vatandaşlar, kandil simidi ikramından dolayı memnuniyeti dile getirirken, Edirne Belediyesi’nin bu geleneği sürdürmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın da, Mevlit Kandili dolayısıyla sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşımla tüm Edirne halkının ve İslam âleminin kandilini kutladı. Başkan Gencan Akın, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bu mübarek Mevlit Kandili, Peygamber Efendimiz ’in dünyaya gelişini simgeleyen ve insanlığa ışık tutan önemli bir gün. Bu özel günde, tüm hemşehrilerimizin kandilini kutluyor, bu manevi atmosferin barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Edirne halkının ve İslam âleminin kandilini en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.