BELEDİYE MECLİSİ 1. OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

30.09.2024
" Edirne Belediye Meclisi, Belediyenin 2025-2029 yılları Stratejik Planı’nı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Tasarruf tedbirlerinden dolayı tüm belediyelerin yapacağı icraatlar sınırlandırılmış durumda. Ama biz imkansızlıkların içinden imkanları çıkaracağız, asla pes etmeyeceğiz” dedi.

  Belediye Meclisi’nin, 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı ile ilgili toplantı öncesi Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın belediye meclisine planla ilgili bir sunum yaptı. Belediyenin orta ve uzun vadede gerçekleştireceği projelerin yer aldığı planın Edirne Belediyesi’nde kurulan ekip tarafından kendi öz kaynakları ile ücret ödemeden hazırlandığını kaydeden Başkan Gencan Akın, süreç içinde halkla, sivil toplum örgütleri ve diğer paydaşlarla görüşmeler yapıldığını ayrıca küresel gelişmeler de baz alınarak planın hazırlandığını söyledi.

Plan kapsamında 10 amaç ve 42 hedefin belirlendiğini k aydeden Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “5 yıllık süreçte eğitimden sosyal hizmetlere, altyapıdan kültür-sanat etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede, kentimizin her alanında yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Sosyal adaletten ekonomik kalkınmaya, çevre korumadan kültürel değerlerin yaşatılmasına kadar geniş bir alanda, şehrimizi geleceğe hazırlamak için kararlı adımlar atacağız. Eğitim, sağlık, altyapı ve kültür gibi alanlarda yenilikçi projelerle Edirne’mizi daha yaşanabilir kılmak için çalışmaya devam edeceğiz. Şeffaflıktan ödün vermeden, halkımızla birlikte güçlü bir dayanışma içerisinde siz kıymetli meclis üyelerimizle birlikte hedeflerimize ulaşacağız.” dedi.

Kamu kurumlarında uygulanan tasarruf tedbirlerinin tüm belediyelerin hizmetlerini sınırlandırdığına vurgu yapan Edirne Belediye Başkanı Gencan Akın, planın hazırlanma sürecinde kurumun zayıf ve güçlü yönlerinin tespitinde buna dikkat edildiğini söyledi. Tasarruf tedbirlerinin kısa süre içinde kalkmasını umduklarını belirten Gencan Akın, bu durum karşısında yine de hizmetlerine devam edecekleri belirterek şöyle konuştu;

“İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar hem vatandaşlarımız için hem de belediyelerimiz için oldukça zorlayıcı. Aynı zaman da tasarruf tedbirleri kapsamında da tüm belediyelerin yapacağı icraatlar da bir nevi sınırlandırılmış vaziyette. Ancak biz bu planı hazırlarken de hem belediyemizin zayıf yönlerini hem de güçlü yönlerini tespit ettik. Diğer taraftan da önemsediğimiz bir konu gerçekçi olma unsuruydu. Biz tasarruf tedbirlerinin bir süre sonra ortadan kalkacağını öngörerek tasarruf genelgesine takılabilecek projelerimizi bir sonraki senelere aktardık. İnşallah öngörümüzden daha hızlı bir şekilde ülkemizdeki ekonomik koşullar düzelir. Bizlerde Edirne için daha fazla hizmet etmeye, daha çok kaynak yaratmaya, daha verimli işler yapmaya bir an önce yola çıkmaya başlarız. Ama mevcut halde de ben hep şunu söylüyorum, “Biz imkansızlıkların içinden imkanları çıkaracağız” asla pes etmeyeceğiz. Meclisimize çok güveniyorum.  Birlikte çok güzel işler başaracağımıza olan inancımız tam.”

Daha sonra CHP’li Meclis Üyesi Cenk Ergüden ve AKP’li Meclis Üyesi Recai Koçaşlı plan üzerinde kısa bir konuşma yaptı. Yapılan oylamada Edirne Belediyesi 2025-2029 yılları Stratejik Planı oy birliği ile kabul edildi.

Bu arada bir süre önce Belediye Meclis Üyeliği görevinden ayrılan Harika Taybıllı yerine CHP listesinden meclise girmeye hak kazanan Yusuf Kereci’ye de Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın tarafından meclis üyeliği rozeti takıldı. Taybıllı’nın CHP İl Başkanlığı görevi nedeniyle meclis üyeliğinden ayrıldığını hatırlatan Başkan Gencan Akın, “Harika hanıma meclis üyeliği dönemindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni belediye meclis üyemiz Yusuf beye de başarılar diliyorum.” dedi.