EDİRNE’DEN TÜRKİYE’YE GÜÇLÜ MESAJ

20.10.2024
"

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın meclisten geçtiğini ve bu kapsamda büyük bir kadın çalıştayı düzenleyeceklerini duyurdu. Başkan Akın, “Edirne’den öyle güçlü bir ses yükselteceğiz, öyle ciddi bir söylem ve eylem değişikliğine gideceğiz ki belki de Türkiye’de bu ateşi biz yakacağız. Edirne’de kadın devrimini gerçekleştirdiysek, Avrupa’nın yanı başından Türkiye’ye çok güçlü mesajlar göndereceğiz” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Edirne Şubesi’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğine katıldı. Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Edirne Şubesi ile bir arada olmaktan, omuz omuza yürümekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gencan Akın,  Yerel Eşitlik Eylem Planı’na da dikkat çekti.

 

Başkan Akın, Edirne Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı meclisten geçirdiğini ve önümüzdeki günlerde büyük bir kadın çalıştayı düzenleyeceklerinin müjdesini verdi. Edirne’de bir kadın devrimi gerçekleştiğini ve kadın il başkanları, kadın İl Genel Meclisi Başkanı ve 7 kadın muhtarla birlikte uyum içinde çalıştıklarını belirten Gencan Akın, “Bu iyi bir başlangıç ama daha çok yolumuz var. Birbirimize anlatacak çok hikayemiz var. Birbirimizle güçlenerek büyümeye çok ihtiyacımız var” dedi.

 

Edirne Belediyesi olarak kurdukları Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmalarına da değinen Başkan Akın, tarım alanında elde edilen gelirlerle kız çocuklarına burs sağlamak istediklerini ifade etti. 

 

Başkan Gencan Akın, “Keşke çok büyük imkanlarımız olsa da tüm gelirleri kız çocuklarıma, kadınlara, gençlere  adayabilsem. Ama elimizdeki fırsatları en iyi şekilde kullanarak, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğim” dedi. 

 

Son dönemde kadınlar ve çocuklara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çeken Başkan Akın, özellikle bebekler üzerinden yapılan acımasız eylemler karşısında sözün bittiği yerde olduklarını belirtti. Düzenleyecekleri kadın çalıştayı ile Edirne’den güçlü bir değişim ateşi yakacaklarını ifade eden Akın, “Edirne’den öyle güçlü bir ses yükselteceğiz, öyle ciddi bir söylem ve eylem değişikliğine gideceğiz ki belki de Türkiye’de bu ateşi biz yakacağız. Edirne’de kadın devrimini gerçekleştirdiysek, Avrupa’nın yanı başından Türkiye’ye çok güçlü mesajlar göndereceğiz. Bunu hep beraber yapacağız” dedi.