BAŞKAN AKIN: “MUHTARLAR, HALKIN İHTİYAÇLARINI DOĞRUDAN YANSITIYOR”

20.10.2024
"

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarlarla bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, muhtarların halkın taleplerini belediyeye ulaştırmada hayati bir rol üstlendiklerini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarlarını ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda ağırladı.

 

Başkan Gencan Akın, muhtarların, mahallelerin en önemli temsilcileri olduğunu belirterek, onlarla kurdukları iş birliğinin Edirne’nin kalkınmasında büyük rol oynadığını vurguladı.

 

Muhtarların belediye ile halk arasında köprü görevi gördüğünü vurgulayan Başkan Gencan Akın, “Sizler, mahallelerimizin güçlü seslerisiniz. Halka en yakın temas noktasında bulunan, onların şikayet ve taleplerini bizlere ileten sizlersiniz. Sizler sayesinde biz de vatandaşlarımıza dokunmuş oluyor, onların ihtiyaçlarını daha iyi anlıyor ve hizmetlerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nü de bu iş birliği sayesinde daha aktif hale getiriyoruz. Sizlerin gücü, Edirne’nin gücü demektir” ifadelerini kullandı.

 

Etkinliğin ardından Başkan Gencan Akın, muhtarlar ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Samimi bir atmosferde geçen yemekte, muhtarlar mahallelerinde karşılaştıkları sorunları Başkan Gencan Akın’la paylaştı. Başkan Gencan Akın, mahallelerin sorunlarını çözme konusunda muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, “Sizlerin mahallelerinize olan bağlılığı ve katkıları sayesinde, Edirne’mizi daha güzel bir kent haline getireceğiz. Hep birlikte omuz omuza Edirne’miz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Muhtarlar da, mahallelerindeki sorunların çözümünde belediye ile kurulan iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Gencan Akın’a teşekkür plaketi takdim ettiler.